Menu
 

Ķekaviešu pārstāvētā Latvijas dāmu florbola izlase kvalificējas pasaules čempionātam

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ķekaviešu pārstāvētā Latvijas dāmu florbola izlase kvalificējas pasaules čempionātam Foto - floorball.org

Zaudējums pēdējā spēlē laukuma saimniecēm Slovākijas florbolistēm nav liedzis Latvijas dāmu valstsvienībai kvalificēties pasaules čempionātam, kas šāgada nogalē norisināsies Šveicē. Trijās spēlēs Latvijas florbolistes izcīnīja divas uzvaras un noslēguma tabulā ieņēma otro vietu.

Uzvarai 6:1 pirmajā spēlē pār ungārietēm sekoja vēl pārliecinošāks panākums pār Nīderlandes izlasi, kas latvietēm jau garantēja vismaz otro vietu. Pirmajā trešdaļā vien Latvijas florbolistes sameta pretinieču vārtos 5:0 un beigās svinēja uzvari 11:2.

Labākās spēlētājas balvu saņēma Paula Metāla no “FK Ķekava” komandas, kura guva trīs vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli. Pa vienam precīzam metienam “Ķekavas Bulldogs” spēlētāju Līgas Vancānes un Kristiānas Grāvītes kontā, viena piespēle Klintai Mārtiņjēkabai no “FK Ķekava”, bet viņas kluba biedrene Kristīne Kirilova Latvijas izlases vārtos atvairīja 13 no 15 metieniem.

Iepriekšējā pasaules čempionātā pirms diviem Latvijas un Slovākijas izlases tikās spēlē par piekto vietu. Toreiz ar 6:4 pārākas bija slovākietes, un arī šoreiz viņas uzvarēja ar divu vārtu pārsvaru. Pirmajās 12 minūtēs mājinieces panāca 2:0 savā labā, vēlāk Latvijas komandai izdevās samazināt starpību līdz minimumam (1:2, 2:3), taču vēl otrajā periodā Slovākijas florbolistes iemeta divus golus divarpus minūšu laikā un nosargāja uzvaru 5:3.

Pa vienam precīzam metienam Latvijas izlases labā izdarīja Elīza Elizabete Bērziņa no “FK Ķekava” un Līga Vancāne, bet Kristīne Kirilova sev atvēlētājā spēles pirmajā pusstundā atvairīja 16 no 19 metieniem. Arī turnīra pēdējā cīņā labākās spēlētājas tituls tika Ķekavas klubu pārstāvei – šoreiz Elīzai Elizabetei Bērziņai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.