Menu
 

Latvijas kausa izcīņā kalnu slēpošanā Siguldā dominē Gedra un Āboltiņa

  • Autors:  Apriņķis.lv
Žaks Gedra Žaks Gedra E.Beļakovs, infoski.lv

Nedēļas nogalē Pilsētas trasē Siguldā aizvadīts Latvijas kausa izcīņas otrais posms kalnu slēpošanā. Lielākos panākumus pieaugušo konkurencē guva Žaks Gedra un Agnese Āboltiņa.

Cēsnieks Gedra pamanījās uzvarēt pat piecās sacensībās – bija labākais gan milzu slalomā un slalomā pieaugušajiem, gan trijās slaloma sacensībās junioriem. Abas reizes otro vietu elites grupā izcīnīja Lauris Opmanis, kuram vēl arī divas otrās vietas starp junioriem.

Dāmu konkurencē gan milzu slalomā, gan slalomā pirmo vietu ieguva Agnese Āboltiņa, abas reizes apsteidzot siguldieti Evelīnu Gasūnu. Milzu slalomā trešo vietu ieguva Betija Burkovska, kurai arī divas godalgotās vietas junioru grupā, bet slalomā trešā bija Evelīnas vecākā māsa Lelde.

Tāpat kā pirms nedēļas Latvijas kausa pirmajā posmā, arī šoreiz paralēli risinājās sacensības trijās disciplīnās (supergigants, milzu slaloms, slaloms) jauniešiem trijās vecuma grupās un senioriem “Masters” grupā.

Jaunākajā U12 grupā puišiem divas uzvaras svinēja Georgs Šmalcs, bet Paulam Pēterim Prancānam no Siguldas sporta skolas viena pirmā un viena otrā vieta. U14 grupā veiksmīgākais ar divām uzvarām bija vēl viens mājinieks Emīls Indriksons, bet U16 grupā triju sacensību uzvarētājam pirmajā posmā Kristoferam Gulbim šoreiz gadījās neliels “klupiens” – divas pirmās vietas un “tikai otrā” vieta supergigantā.

Meitenēm nepārspētās visas trīs dienas palika Kristiāna Hartmane U12 grupā un Samanta Līcīte no Siguldas U16 grupā. Savukārt U14 grupā panākumiem bagātākā dalībniece bija Patrīcija Krista Ansonska – viņai divas pirmās un viena trešā vieta.

“Masters” grupā vīriem pa vienai uzvarai un viena otrajai vietai bija Paulam Stēgam un Kristapam Bergmanim, bet dāmām pilnu medaļu komplektu nopelnīja Denisa Druka-Jaunzeme.

Nākamās lielās kalnu slēpošanas sacensības Siguldā plānotas no 28.februāra līdz 3.martam, kad tur paredzēts Baltijas kausa izcīņas otrais posms.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.