Menu
 

Foto: Badmintonisti Ķekavā sadala Latvijas čempionāta medaļas; divi čempionu tituli Siguldai Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Dāmu dubultspēļu turnīrā zelta medaļas izcīnīja siguldietes Jekaterina Romanova un Liāna Lencēviča. Dāmu dubultspēļu turnīrā zelta medaļas izcīnīja siguldietes Jekaterina Romanova un Liāna Lencēviča. Foto - Siguldas badmintona klubs

Ķekavas vidusskolas sporta kompleksā noskaidroti šāgada Latvijas labākie badmintonisti – cīņā par Latvijas čempionāta godalgām piedalījās 105 spēcīgākie Latvijas badmintonisti no Rīgas, Salaspils, Siguldas, Ķekavas novada, Liepājas, Talsiem, Auces, Jelgavas, Ozolniekiem, Jēkabpils, Cēsīm un Valmieras.

Divas zelta medaļas no Ķekavas aizceļoja uz Siguldu. Dāmu vienspēļu turnīra pusfinālos Siguldas badmintona kluba pārstāve Jekaterina Romanova ar 21:12, 21:15 pārspēja Diānu Stogniju no Rīgas badmintona skolas, bet divu citu siguldiešu savstarpējā cīņā Monika Radovska pārliecinoši apspēlēja Anniju Rulli-Titavu 21:4, 21:8.

Finālā Romanova izrādījās pārāka 21:14, 22:20 un izcīnīja valsts čempiones titulu. Radovskai sudrabs, bet cīņā par bronzas medaļu Stognija uzvarēja Rulli-Titavu 21:18, 21:14. Dalītā septītajā vietā finišēja vēl divas Siguldas kluba badmintonistes – Liāna Lencēviča un Anna Kupča.

Otro zelta medaļu Jekaterina Romanova izcīnīja dubultspēļu turnīrā pārī ar L.Lencēviču. Galvenās favorītes pusfinālā uzvarēja savas novadnieces Annu Kupču un Anniju Rulli-Titavu 21:16, 21:8, bet finālā pārliecinoši pieveica Annu Lauvu un Diānu Stogniju no Rīgas 21:11, 21:9.

Bronzas medaļas ieguva otrs Siguldas duets Kupča/Rulle-Titava, kas “mazajā finālā” triju setu cīņā pārspēja Grietu Jermacāni no Cēsīm un Anitu Švalbi no Rīgas 16:21, 21:13, 21:17. Sestajā vietā ierindojās siguldietes Diāna Aleksejeva un Arta Priedniece, bet labāko astoņnieku noslēdza Salaspils badmintona kluba pāris Linda Bome un Diāna Šavalgina.

Jaukto dubultspēļu turnīrā Monika Radovska no Siguldas un Pauls Gureckis no Rīgas Skolēnu pils ieguva sudraba medaļas – pusfinālā viņi ar 21:19, 21:14 uzvarēja siguldiešus Ardi Danielu Bedrīti un Liānu Lencēviču, bet finālā piekāpās rīdziniekiem Reinim Krauklim un Diānai Stognijai 21:15, 17:21, 15:21. Bedrītis un Lencēviča pēc uzvaras pār Paulu Penki un Inesi Preinbergu 21:14, 21:18 ieguva bronzas medaļas. Sesto vietu ieņēma Juris Krūmiņš un Diāna Šavalgina no Salaspils.

Vīru vienspēļu turnīrā Latvijas ranga līdera titulu aizstāvēja Niks Podosinoviks (RSP/RBS), kurš pusfinālā ar 21:12, 21:7 pieveica Artūru Akmeni no Siguldas badmintona kluba, bet finālā ar 21:10, 21:7 Reini Kraukli (RTU/RSP). A.Akmens tika pie bronzas medaļas, sīvā cīņā pārspējot valmierieti Andi Bērziņu 17:21, 22:20, 21:19.

Visbeidzot vīru dubultspēļu turnīrā otro gadu pēc kārtas triumfēja Niks Podosinoviks un Reinis Šefers (RSP/RBS) – finālā viņi uzvarēja otro Rīgas duetu Reinis Krauklis un Toms Preinbergs 21:17, 21:18. Pieredzējušie siguldieši Guntis Lavrinovičs un Kārlis Vidass finišēja trešajā vietā. Pusfinālā viņi piekāpās Krauklim un Preinbergam 21:23, 19:21, bet mačā par bronzas medaļām ar 21:17, 21:15 uzvarēja Aigaru Bedrīti (Valmiera/Sigulda) un Mārtiņu Kažemaku (Baloži). Septītajā vietā ierindojās mājinieki Viesturs Bajārs un Jānis Malnačs no Baložiem.

Latvijas čempionātu rīkoja badmintona klubs “Baloži”, sadarbība ar Ķekavas novada Sporta aģentūru.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.