Menu
 

Foto: Brāļi Šici un Aparjods Oberhofā izcīna Eiropas čempionāta bronzas medaļas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: Brāļi Šici un Aparjods Oberhofā izcīna Eiropas čempionāta bronzas medaļas Foto - fil-luge.org

Siguldieši Andris un Juris Šici izcīnījuši bronzas medaļas sestdien Oberhofas trasē Vācijā notiekošā Pasaules kausa astotā posma sacensībās kamaniņu sportā divnieku ekipāžām, kas vienlaikus bija arī Eiropas čempionāts. Vēlāk notikušajās sacensībās vīriem vēl vienu trešo vietu Latvijai izcīnīja Kristers Aparjods no Saulkrastiem.

Pirmajā braucienā brāļi Šici uzrādīja trešo rezultātu aiz abām labākajām Vācijas ekipāžām. Uzreiz aiz viņiem ierindojās ropažnieks Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs, bet Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš ieņēma desmito pozīciju.

Otrajā braucienā siguldieši vēlreiz bija trešie ātrākie un summā nosargāja bronzas godalgas. Par uzvarētājiem kļuva Tobiass Vendls un Tobiass Arlts, kuriem Šici zaudēja 0,323 sekundes, bet Eiropas vicečempionu titulu ieguva sezonas līderi Tonijs Egerts un Saša Benekens.

Putinam un Marcinkēvičam neizdevās nosargāt vietu Pasaules kausa posma labāko sešniekā – otrajā braucienā tikai 12.laiks un septītā vieta summā (+0,788 s). Savukārt Gudramovičs ar Kalniņu finišēja devītajā vietā (+0,891 s). Eiropas čempionāta ieskaitē Latvijas divniekiem attiecīgi sestā un astotā vieta.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā Šici saglabājuši ceturto vietu (591 punkts), bet Putins un Marcinkēvičs ir astotie (416 p.).

Vīru sacensībās divkāršu uzvaru guva Krievijas kamaniņu braucēji Semjons Pavļičenko un Romans Repilovs, bet spēcīgie Vācijas sportisti šoreiz negaidīti palika bez godalgām – uz pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Kristers Aparjods. Pirmajā braucienā viņš ierindojās dalītajā ceturtajā vietā, bet otrajā spēja apsteigt gan vācieti Lohu, gan austrieti Egeru un pakāpās uz trešo vietu. Pavļičenko saulkrastietis zaudēja 0,181 sekundi.

Trīs pārējie Latvijas kamaniņu braucēji ieņēma vietas otrajā desmitā: 12.Inārs Kivlenieks (+0,572 s), 15.Artūrs Dārznieks (+0,703), 17.Riks Kristens Rozītis (+0,778). Eiropas čempionāta ieskaitē Dārznieks un Rozītis bija vienu pozīciju augstāk.

Svētdien Oberhofā notiks sacensības dāmām un stafešu komandām.

Panākumu sestdien guvuši arī Latvijas jaunie kamaniņu braucēji junioru Pasaules kausa izcīņas posmā Vinterbergā. Komandu stafetes sacensībās Sigita Bērziņa un Gints Bērziņš no Siguldas, kā arī ropažnieki Mārtiņš Bots/Roberts Plūme ierindojās otrajā vietā, piekāpjoties vienīgi mājiniekiem vāciešiem. Sacensību otrajā dienā individuāli veiksmīgākie bija Latvijas divnieki – Bots un Plūme ieņēma ceturto vietu, bet Viktorija Ziediņa un Selīna Zvilne no Ulbrokas piekto.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.