Menu
 

Ulbrokas florbolisti garantē pirmo vietu virslīgas pamatturnīrā Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ulbrokas florbolisti garantē pirmo vietu virslīgas pamatturnīrā Foto - Latvijas Florbola savienība

Kārtu pirms Latvijas florbola čempionāta virslīgas pamatturnīra beigām pirmo vietu nodrošinājuši “Betsafe Oxdog Ulbrokas” florbolisti, kuri tuvākos sekotājus apsteidz par sešiem punktiem. Iespējams, ka ceturtdaļfinālā Ulbrokas komandas pretinieki varētu būt otrs Pierīgas klubs – “Ķekava”.

Latvijas virslīgas nedēļas nogales spēles ar abu Pierīgas klubu piedalīšanos sākās gluži līdzīgi – “Betsafe Oxdog Ulbroka” pret Liepājas “Kurši/Ekovalis” un “Ķekava” pret florbola klubu “Valmiera” vispirms panāca 4:1, bet pēc tam ielaida divus vārtus, pretiniekiem starpību samazinot līdz minimumam. Turpinājumā scenāriji gan bija atšķirīgi.

Ulbrokā laukuma saimnieki nekavējoties atjaunoja triju vārtu pārsvaru un aizvadīja spēli līdz uzvarai 10:8 (Rolandam Kovaļevskim 3+0, Kārlim Jānim Petrovskim 2+0). Savukārt Ķekavā mājinieki īsā laikā ielaida vēl divus vārtus (4:6) un ļoti svarīgajā cīņā ar tiešajiem konkurentiem par vietu izslēgšanas turnīrā atspēlēties vairs nespēja – 6:9 (Klāvam Jansonam 1+3).

“Betsafe Oxdog Ulbroka” komanda virslīgas turnīra tabulā ar 42 punktiem 19 mačos kārtu pirms pamatturnīra beigām garantējusi pirmo vietu. Ulbrokiešus vēl varēja panākt Talsu NSS/”Krauzers” florbolisti, taču viņi svētdien piekāpās Cēsu “Lekringam” un nespēja samazināt sešu punktu atpalicību.

Ķekaviešiem ir 29 punkti un astotā pozīcija. Četru klubu cīņā par trim vietām “play off” astoņniekā 31 punkts ir sestajā vietā esošajam sporta klubam “Pārgauja”, 30 punkti “Kurši/Ekovalis” florbolistiem, 29 punkti ir arī devītajā vietā esošajiem valmieriešiem. Pēdējā kārtā no šīm komandām tieši “Ķekavai” paredzama visgrūtākā spēle – viesos pret vicelīderiem “Lielvārde/FatPipe” vienību.

Kamēr virslīgā visi dalībnieki izslēgšanas turnīra vēl nav noskaidroti, pirmajā līgā tas jau sācies – svētdien vakarā astotdaļfināla pirmo spēli pret “Lielvārde/Fans” florbolistiem savās mājās aizvadīja “Ķekavas Bulldogs” komanda. Ķekavieši pirmie izvirzījās vadībā, un vēl cīņas vidū rezultāts bija neizšķirts (1:1). Taču vēl līdz otrajam pārtraukumam bumbiņa piecas reizes ielidoja “buldogu” vārtos, un spēles iznākums faktiski bija izšķirts – beigās 2:10. Atbildes spēle 23.februārī Lielvārdē.

Latvijas dāmu virslīgas čempionātā sezonas rekorduzvaru izcīnījušas “FK Ķekava” florbolistes, kuras neitrālā laukumā Inčukalnā ar 23:3 sagrāva turnīra pastarītes Cēsu “Lekringu” (pirmā apļa spēlē septembrī bija 22:5). Pirmos vārtus cēsnieces guva astoņas sekundes pirms otrās trešdaļas beigām, kad viņu vārtos bumbiņa jau bija ielidojusi 12 reižu (Ievai Bušmanei 5+2, Paulai Metālai 4+1, Linda Dadajevai 3+2, Ritai Rancānei un Agnesei Brolišai pa 2+3).

Turnīra tabulā ķekavietes pakāpušās uz otro vietu – 27 punkti 13 spēlēs. Punkts vairāk un arī viena aizvadīta spēle vairāk ir Kocēnu “Rubenei”, bet punkts mazāk ir Igaunijas izlasei, kas savukārt aizvadījusi trīs mačus mazāk. Piektajā vietā ar 7 punktiem ir “Ķekavas Bulldogs”.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.