Menu
 

Salaspils handbolistes zaudē negaidīti, Siguldas basketbolisti – paredzami

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Neveiksmes kārtējās spēlēs piedzīvojušas divas Pierīgas sporta spēļu komandas. LBL trešajā divīzijā kārtējo zaudējumu sestdien cieta Siguldas sporta skolas basketbolisti, bet Latvijas handbola virslīgas čempionātā negaidītu sakāvi piedzīvoja Salaspils sporta skolas handbolistes.

Siguldas basketbolisti par spīti tālajam ceļam izbraukuma spēli pret Daugavpils novada basketbola klubu sāka ļoti apņēmīgi – piektajā minūtē 8:0, pirmās ceturtdaļas izskaņā 19:9. Taču mājinieki pamazām iespēlējās, otrās ceturtdaļas vidū pārņēma vadību un līdz pārtraukumam savu pārsvaru palielināja līdz desmit punktiem (33:43).

Otrajā puslaikā Daugavpils komanda vairākas reizes sasniedza 17-18 punktu pārsvaru (38:55, 44:62), siguldiešiem to izdevās sadeldēt uz pusi, un vēl piecas minūtes līdz pamatlaika beigām intriga bija dzīva (54:62). Tomēr laukuma saimnieki uzvaru no rokām neizlaida – 64:72. Viesiem Kristers Puķītis guva 21 un Ričards Fedečko 20 punktus.

Siguldas sporta skolas komanda zaudējusi pēdējos septiņus mačus pēc kārtas un 17 no sezonas 19 spēlēm. Ar bilanci 2-11 otrā posma turnīrā viņi saglabā priekšpēdējo vietu.

Salaspils handbolistes otro reizi četru dienu laikā sacentās ar dāmu virslīgas pastarīti “Lat-2000/REIR Dobele”, kas bija piedzīvojusi zaudējumus visās divpadsmit iepriekšējās spēlēs šajā sezonā. Arī šoreiz dobelnieces pirmās uzņēmās vadību (6:1) un jau pirmajā puslaikā sasniedza septiņu vārtu pārsvaru (14:7, 19:12). Atšķirībā no otrdienas mača salaspilietēm pēc pārtraukuma neizdevās lauzt cīņas gaitu, starpība sasniedza desmit golus (24:14) un viešņām nācās piedzīvot negaidīti smagu zaudējumu 24:31.

Agrita Bērziņa un Dace Potapova Salaspils sporta skolas labā guva pa septiņiem vārtiem, Renāte Salmane un Nataļja Kozlova – pa trim, taču viņas kopā realizēja tikai 20 metienus no 46.

Turnīra tabulā kārtu pirms pamatturnīra beigām Salaspils handbolistes saglabā otro vietu – 18 punkti 15 spēlēs. Līderes Jēkabpils sporta skolas audzēknes vairs nav panākamas (26 p., 15 sp.), bet arī tuvākās sekotājas LSPA studentes salaspilietes vairs nevar noķert (16 p., 16 sp.). Pusfinālā salaspilietes tiksies ar trešās vietas ieguvējām - LSPA vai Ludzas "Latgolu".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.