Menu
 

Foto: Ziemas festivāla laureātu medaļas aizceļo arī uz Siguldu, Mārupi, Berģiem, Ādažiem, Baložiem un Ikšķili Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Sporta federāciju padome Foto - Latvijas Sporta federāciju padome

Sestdien Ērgļos ar vērienu noslēdzās Latvijas Skolu ziemas Olimpiskais festivāls, kas pulcēja 1262 skolēnus no 139 skolām. Kopvērtējumā triumfēja Siguldas Valsts ģimnāzija, otrajā vietā Jelgavas 4. vidusskola un trešajā vietā – Madonas Valsts ģimnāzija.

Latvijas skolu jauniešu cīnījās par godalgām 14 sporta veidos un lielajā skolu stafetē vairākās vecuma grupās. Sešās no disciplīnām pie medaļām tika Siguldas novada skolēni.

Kalnu slēpošanā uzvaras izcīnīja Frīda Saļņikova no Siguldas pilsētas vidusskolas, Lukass Pušņins no Laurenču sākumskolas un Rēzija Krastiņa no Siguldas Valsts ģimnāzijas (SVĢ). Otrā bija Katrīna Bergmane no Laurenču sākumskolas, trešie – SVĢ audzēkņi Luīze Brauere un Raimonds Rotbergs.

Bagātu medaļu ražu ievāca arī Siguldas distanču slēpotāji, kuri sacentās brīvā stila slēpojumā un sprintā. Kristīne Brunere no SVĢ ieguva vienu zelta un vienu sudraba medaļu, divas otrās vietas Bruno Bilānam no Laurenču sākumskolas, Sandijam Suhānovam (SVĢ) viena otrā un viena trešā vieta, pa vienai godalgai nopelnīja arī Rainers Paeglis no Allažu pamatskolas un Vieturs Veits no SVĢ.

Snovbordā divas uzvaras svinēja SVĢ pārstāvji Matīss Zvaigzne un Venija Amanta Ozola, bet trešās vietas izcīnīja Elīna Krista Veidenbauma no Allažu pamatskolas un Gabija Dana Ozola no Siguldas 1.pamatskolas.

Siguldas Valsts ģimnāzijas komanda arī uzvarēja vienā no vecuma grupām ragaviņu braukšanā un lielajā skolu stafetē, bet ziemas orientēšanās sacensībās medaļu kolekciju ar bronzu papildināja Anete Salava no Siguldas pilsētas vidusskolas.

Ziemas festivālā medaļas ieguva 77 skolas, tajā skaitā vēl vairākas Pierīgas mācību iestādes.

Hokeja turnīrā uzvarēja Mārupes vidusskolas komanda, trešo vietu slidošanās sacensībās ieguva mārupiete Klaudija Šmalca un kopā ar skolas biedriem Annu Birznieci, Rolandu Roju Kronbergu un Gustavu Lazdiņu 4x111 metru stafetē.

Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolai pirmo vietu snovbordā izcīnīja Pēteris Rāzna un trešo vietu – Eduards Rāzna. Slidošanas stafetē vienā no grupām otrie bija Baložu vidusskolas skolēni Kristiāna Šarāpova, Annija Snipke, Matīss Rusins un Reinis Žilko. Savukārt kalnu slēpošanā otro vietu ieguva Georgs Šmalcs no Ikšķiles vidusskolas un trešo vietu Loreta Reitere no Ādažu Brīvās Valdorfa skolas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.