Menu
 

Foto: Kalnu slēpotāji un snovbordisti sadalījuši Siguldas un Baltijas kausus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Gaļinovskis Foto - Mareks Gaļinovskis

Četras dienas mainīgos laika apstākļos Pilsētas trasē Siguldā norisinājās Baltijas kausa izcīņas otrā posma sacensības kalnu slēpošanā, kā arī “Siguldas kauss” – tradīcijām bagātākās un senākās kalnu slēpošanas un nu arī snovborda sacensības Latvijā, kas notiek jau kopš 1969.gada.

“Siguldas kausa” ietvaros sestdien kalnu slēpotāji sacentās milzu slalomā, kas vienlaikus bija kā kvalifikācija svētdienas sacensībām paralēlajā slalomā, kurā uzvarētāji tika noteikti 14 vecuma grupās. Dalībnieku vidū bija gan trīs gadus veci censoņi, gan 79 gadus veci meistari.

Paralēlajā slalomā bērniem un jauniešiem par uzvarētājiem kļuva Maija Ciagūne un Larno Kļaviņš (SV6 vecuma grupa), Elizabete Anna Allena un Alberts Beinerts (SV7), Nikola Grīnberga un Kārlis Bračka (SV8), Alesija Terlanova un Kristiāns Indriksons (SV9), Heidija Ciagune un Martins Līvmanis (SV10), Kristiāna Hartmane un Nils Neo Trapāns (SV12), Patrīcija Ansonska un Emīls Indriksons (SV14), kā arī Diāna Daukšte un Gustavs Harijs Ābele (SV16).

Citās grupās laurus plūca: Rēzija Krastiņa un Lauris Opmanis (SV20), Lauma Ildena un Elvis Opmanis (SV20-30), Ieva Putāne un Arturs Karsenieks (SV30-40), Denisa Druka-Jaunzeme un Maksims Mjatiškins (SV40-50), Ivars Āboltiņš un Jeļena Brokāne (SV50-60), Alla Rimļina un Vladislavs Rubulis (SV60-70), bet milzu slalomā senioriem V70+ grupā ātrākais bija 1940.gadā dzimušais Aleksandrs Kuzņecovs. Sacensību jaunākā dalībnieka titulu dalīja 2015. gadā dzimušie Līva Meldere un Mārtiņš Miķelsons.

Jau ceturtdien “Siguldas kausus” sadalīja snovborda meistari. “Open” grupā uzvaras svinēja Andris Ablaževičs un Paula Anna Vītola, jauniešiem – Matīss Zvaigzne un Kristiāna Paula Sīmane, bet meistaru grupā – Edijs Everss un Diāna Gredzena.

Lielu atsaucību guva viena no senākajam “Siguldas kausa” tradīcijām – balsošana par Kalna karaļa un karalienes titulu, kur kopumā tika apkopotas 634 balsis. Kalna karaļa titulu ieguva Siguldas Pilsētas trasi pārstāvošais Arnis Mednis, bet par kalna karalieni, ar absolūtu balsu vairākumu, tika kronēta olimpiete Lelde Gasūna. Kā informēja rīkotāji, “Kišuro” balvu par neveiksmīgāko kritienu ieguva Rets Skrickis.

Šogad pasākuma laikā tika ievērotas arī citas iemīļotas sacensību tradīcijas – svinīgā atklāšanas parāde, nakts brauciens ar lāpām, motociklu kalnā braukšanas šovs un gada lielākā “Aprés-Ski” ballīte ar grupas “Dzelzs vilks” koncertu.

Nestartējot vairākiem Latvijas labākajiem kalnu slēpotājiem (piemēram, Miks un Dāvis Zvejnieki, kā arī Liene Bondare piedalās Universiādes sacensībās Krasnojarskā), Siguldā notika arī Baltijas kausa izcīņas otrā posma sacensības. Elites grupas sportisti sacentās slalomā un paralēlajā slalomā. Vīriem dubultuzvaru svinēja Žaks Gedra, abās disciplīnās otrajā un trešajā vietā atstājot attiecīgi Elvi Opmani un Kristapu Lazdānu. Ž.Gedram uzvara vēl arī junioru slaloma sacensībās.

Dāmām pa vienai uzvarai siguldietēm māsām Gasūnām – Evelīna vinnēja slalomā, bet Lelde paralēlajā slalomā. Slalomā Lelde ieņēma trešo vietu, bet Agnese Āboltiņa slalomā bija otrā, bet paralēlajā slalomā trešā. Savukārt slaloma disciplīnā juniorēm labākā izrādījās Betija Burkovska no Baltezera.

Trīs sacensības aizvadīja jaunieši trijās vecuma grupās un meistari, kuri sacentās milzu slalomā, superslalomā un paralēlajā slalomā. U12 grupā meitenēm divas uzvaras un vienu trešo vietu izcīnīja Kristiāna Hartmane, U14 grupā divas pirmās vietas Laurai Ciagunei, bet U16 grupā pilnu medaļu komplektu nopelnīja Samanta Līcīte.

Puišiem divas uzvaras U12 grupā izcīnīja Markuss Mesila no Igaunijas, turklāt superslalomā viņš dalīja pirmo vietu ar brāli Miku. Viena pirmā un viena trešā vieta Georgam Šmalcam. U14 grupā sekmīgākais bija Emīls Indriksons, kuram viena pirmā un viena otrā vieta, bet U16 grupā nepārspēts visās trijās sacensībās palika Kristofers Gulbis.

Meistaru konkurencē trīs uzvaras svinēja Žaklīna Frickausa, bet Paulam Stēgam divas pirmās un viena otrā vieta.

Baltijas kausa izcīņas trešā posma sacensības paredzēts no 12.līdz 23.martam Somijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.