Menu
 

Florbols brīvdienās: Ulbrokā un Ķekavā pa uzvarai, Ādažos un Saulkrastos pa zaudējumam

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Florbola savienība Foto - Latvijas Florbola savienība

Latvijas florbola čempionāta pusfināla sērijā, kurā sacenšas “Betsafe Oxdog Ulbrokas” un Talsu NSS/”Krauzers”, pēc pirmajām divām Ulbrokā aizvadītajām spēlēm rezultāts ir neizšķirts 1:1. Pirmās līgas pusfinālā zaudējumu piedzīvojis florbola klubs “SĀC”, bet dāmu virslīgas pusfinālos Ķekavas klubi savās mājās divās spēlēs guva vienu uzvaru.

Ulbrokas florbolisti pusfināla cīņas pret talseniekiem sāka tikai divas dienas pēc izšķirošā panākuma ceturtdaļfinālā pret florbola klubu “Valmiera”. Sestdien mājinieki vadībā nebija ne reizi, kaut arī cīņas gaitā divreiz triju vārtu deficītu (1:4, 4:7) sadeldēja līdz minimumam. Lai panāktu neizšķirtu, ulbrokiešiem pamatlaika beigās bija palikušas divas minūtes, tomēr tas neizdevās un tika piedzīvots zaudējums 7:8. Pa diviem vāriem iemeta Edžus Ceriņš, Lauris Zaicevs un Atis Blinds.

Svētdienas mačam bija gluži cits scenārijs. Šoreiz jau mājinieki iztērēja triju vārtu pārsvaru (3:0), taču otrajā trešdaļā nepilnu astoņu minūšu laikā iemeta četrus golus un panāca izšķirošo pārsvaru (8:4). Beigu rezultāts 9:5. Ar četriem precīziem metieniem izcēlās Rolands Kovaļevskis, Edžum Ceriņam 1+3, Kristeram Eglītim 1+2. Nākamās divas spēles Ulbrokas florbolisti aizvadīs 29.un 31.martā Talsos.

Latvijas pirmās līgas pusfināla sērijā florbola klubs “SĀC”, kurā apvienojušies Saulkrastu, Ādažu un Carnikavas florbolisti, ar 1:3 piekāpās “Irlava/Avant” komandai un 6.aprīlī aizvadīs spēli par trešo vietu. Pēc pirmajām divām spēlēm rezultāts bija neizšķirts 1:1, un divas nākamās spēles “SĀC” florbolisti aizvadīja savās mājās – diemžēl laukuma priekšrocības izmantot neizdevās.

Sestdien Ādažos izšķirošie notikumi risinājās mačā vidusdaļā, kad viesi guva trīs vārtus pēc kārtas un sagādāja mājiniekiem zaudējumu 4:8. Divreiz vārtu “Irlava/Avant” florbolisti guva arī svētdienas spēlē Saulkrastos. Pēc divām trešdaļām mājinieki zaudēja vēl tikai 4:5, taču beigās sanāca 5:10. Abās spēlēs rezultatīvākais “SĀC” sastāvā bija Alvis Dāle – sestdien viņš atzīmējās ar “hettriku”, bet svētdien guva divus vārtus un izdarīja divas rezultatīvas piespēles.

Ķekavas dāmu komandas brīvdienās aizvadīja pa vienai spēlei Latvijas čempionāta pusfināla sērijās, kas rit līdz trim uzvarām. “Ķekavas Bulldogs” spēlē pret pamatturnīra uzvarētājām Kocēnu “Rubeni” īsta cīņa nesanāca – 2:16. Toties “FK Ķekava” un “NND Rīga” mačā uzvarētāju noteikšanai nepietika pat ar 70 minūtēm. Pamatlaikā rīdzinieces izlīdzinājumu 4:4 panāca divarpus minūtes līdz beigām, pagarinājuma desmit minūtēs vārti palika neieņemti, bet pēcspēles metienu sērijā ar 3:2 pārākas bija ķekavietes – izšķirošais metiens Katrīnes Šleivas kontā.

Abas pusfināla sērijas turpināsies 30.un 31.martā ar divām spēlēm Kocēnos un Rīgā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.