Menu
 

Mārupes volejbolistes zaudē "zelta setā", sacentīsies par bronzu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - nacionalaliga.lv Foto - nacionalaliga.lv

Latvijas dāmu volejbola čempionāta pusfinālā nedēļas nogalē zaudējumu piedzīvojušas Mārupes sporta centra volejbolistes, kuras līdz ar to “mazajā finālā” cīnīsies par bronzas medaļām.

Pusfinālā mārupiešu sāncenses bija Latvijas čempionāta pamatturnīra uzvarētājas un arī šīs sezonas Baltijas līgas bronzas laureātes Rīgas Volejbola skolas audzēknes. Sestdien pirmajā mačā Mārupes sporta kompleksā laukuma saimnieces divreiz izvirzījās vadībā pa setiem un vinnēja arī izšķirošajā piektajā, sagādājot rīdziniecēm tikai otro zaudējumu turnīra 20 spēlēs – 3:2 (18, -11, 18, -19, 12).

Svētdien atbildes spēlē Rīgā īsta cīņa nesanāca – stundas laikā Mārupes komanda piedzīvoja zaudējumu 0:3 (-23, -13, -9). Tā kā katrai komandai bija pa vienai uzvarai, pretiniecēm bija jāaizvada izšķirošais “zelta sets” līdz 25 punktiem.

Ar četriem punktiem pēc kārtas mārupietes izvirzījās vadībā 9:6, taču tūdaļ pat RVS volejbolistes atbildēja ar sešiem punktiem pēc kārtas (9:12) un brīdi vēlāk starpību palielināja līdz pieciem punktiem (12:17). Taču tad atkal veiksmīgas epizodes izdevās viešņām – un neizšķirts 18:18. Diemžēl nākamās trīs izspēles vinnēja rīdzinieces un aizvadīja setu līdz uzvarai – 20:25, un Mārupes komanda finālā neiekļūst.

Pirmajā spēlē mārupiešu rindās rezultatīvākās bija Monta Urbāne ar 15 punktiem un Agija Sidorova ar 14. Otrajā mačā viņas abas guva pa 10 punktiem.

Sērijā par trešo vietu Mārupes sporta centra komanda tiksies ar Daugavpils volejbola klubu “miLATss”, kas divreiz piekāpās Murjāņu sporta ģimnāzijas/”Zeltaleja” volejbolistēm – 0:3 (-20, -23, -18) un 1:3 (-18, -13, 16, -23).

Kā zināms, pagājušā gada Latvijas čempiones sporta kluba “Babīte” volejbolistes piedzīvoja zaudējumu jau ceturtdaļfināla sērijā.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.