Menu
 

Olaines skolēniem lieliski rezultāti Latvijas Skolu šaha olimpiādes Vidzemes finālā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Latvijas Skolu šaha olimpiādes Vidzemes reģiona finālā Valmierā pārliecinoši labākie bijuši Olaines skolēni. Turnīrā bija pulcējušies 67 jaunie šahisti no Valkas, Valmieras, Straupes, Ogres, Laurenčiem, Cēsīm, Siguldas, Limbažiem, Olaines, Mārupes un Ādažiem, labākie no viņiem turpinās cīņas Latvijas Skolu šaha olimpiādes finālā Rīgā, kurā spēlēs ap 300 jauniešu.

Pirmās divas vietas 5.-9.klašu grupā meitenēm izcīnīja Olaines 1.vidusskolas audzēknes Kristiāna Liepa un Elizabete Kokina, bet 10.-12.klašu grupa puišiem par uzvarētāju, apsteidzot siguldieti Rūdolfu Aleksandru Strodu, kļuva viņu skolas biedrs Dāvids Lukašēvics.

1.-.4.klašu grupā meitenēm otro un trešo vietu ieguva Marija Vaičuka un Nikola Daniela Liepiņa no Olaines 1.vidusskolas, 1.-4. klašu grupa zēniem uzvarētājs Daniils Aleksejevs no Mārupes pamatskolas apsteidza Daniilu Dolganovu no Olaines 2.vidusskolas un Rihardu Atvaru no Olaines 1.vidusskolas.

Pēc izspēlētajām septiņām Vidzemes reģiona fināla spēlēm, bērnus ar savu klātbūtni pagodināja arī trīskārtējā Latvijas čempione šahā sievietēm, sieviešu lielmeistare (WGM) Ilze Bērziņa un vīriešu FIDE meistars (FM) šahā Matīss Mustaps. Viņš 12, bet Ilze Bēziņa 6 bērniem skolēniem pasniedza simultāna spēli šahā.

“Latvijā pērn iesākās lieliska iniciatīva – Latvijas skolu Šaha olimpiāde, kas ir īsts atradums visiem, kuriem šahs nav pašsaprotama ikdiena, tātad – mazajām skolām, mazajiem pulciņiem, kas strādā ne tik daudz uz to, lai mērķtiecīgi izauklētu Latvijas mēroga šaha zvaigznes, bet gan lai dotu iespēju daudziem parastiem bērniem kaut nedaudz iegremdēties šaha pasaulē. Mūsu bērniem šis ir gada gaidītākais turnīrs!” novērtē šaha trenere Guna Skujiņa, kurā uz Vidzemi bija atvedusi galvenokārt Olaines skolēnus.

Latvijas Skolu šaha olimpiādei ir paredzēti trīs posmi, kuru 1. posmā katra skola izvirzīja trīs labākos zēnus un trīs labākās meitenes trijās vecuma grupās – 1.-4. klase, 5.-9. klase un 10.-12. klase, kuri piedalās reģionu finālos. Savukārt katrā reģiona finālā pa trim labākajiem zēniem un meitenēm izcīnīs tiesības piedalīties Latvijas finālā 15. maijā Rīgā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.