Menu
 

Garkalnes jātniece uzvar Latvijas ziemas čempionāta kopvērtējumā, mārupietis – pēdējā posmā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Jātnieku federācija Foto - Latvijas Jātnieku federācija

Sporta centra “Kleisti” slēgtajā manēžā nedēļas nogalē notika Latvijas ziemas čempionāta pēdējais ceturtais posms jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā. Uzvaru kopvērtējumā pieaugušo konkurencē izcīnīja Sintija Semeņkova no Garkalnes novada zemnieku saimniecības (z/s) “Kriķi”.

Sacensību galvenais maršruts bija ar 135 cm augstiem šķēršļiem un vienu pārlēkšanu uz laiku, informēja Latvijas Jātnieku federācijas preses dienests. Tajā startēja 16 sportiskie pāri, no kuriem pamatdistanci bez soda punktiem veica astoņi. Pārlēkšanā uzvarēja Andis Vārna ar zirgu Conrouet no Mārupes novada z/s “Lielceri”, otrā bija Sintija Semeņkova ar Claire de Lune un trešais vēl viens z/s “Lielceri” pārstāvis Aigars Bregže ar Val di Sole.

Kopvērtējumā pieaugušo konkurencē, vērtējot trīs labākos rezultātus no četriem posmiem, uzvarēja 22 gadus vecā Sintija Semeņkova – 52 punkti, otrajā vietā Aigars Bregže – 51 p, trešā Laura Penele no z/s “Lielceri” – arī 51 p.

“Man šoreiz nebija īsta plāna iet uz uzvaru posmā vai kopvērtējumā, bet veikt distanci tā, lai zirgs justos komfortabli un es būtu par sniegumu apmierināta un priecīga. Tas tāpēc, ka, jāatzīst, otrajā un trešajā posmā mums neklājās tik labi. Taču tagad zirgs bija lieliskā formā, pēdējā treniņā pirms mačiem jutu, ka tas atgriezies savā iepriekšējā sagatavotības līmenī pēc iepriekšējās sadarbības ar citu jātnieku un ieguvis spēku,” teica Sintija Semeņkova.

“Tā kā ikdienā trenējamies āra laukumos, bija gan grūti paredzēt, kā viss izdosies atkal manēžā. Interesanti, ka maršrutu sastādīšanai bija uzaicināts citas valsts pārstāvis, no Lietuvas. Esmu ļoti priecīga par paveikto un ka otrā vieta šajā posmā palīdzēja izcīnīt uzvaru kopvērtējumā.”

Latvijas čempionāta kopvērtējumā junioru un jauno jātnieku grupā pirmo vietu izcīnīja Daniela Briņķe no Ropažu jātnieku kluba un trešo Una Adamoviča no Garkalnes JSK “Kriķi”, amatieru grupā uzvarēja Ieva Katrīna Apalupa no Carnikavas novada JSK “Erceni”, bērnu grupā otrā bija Paula Pikāne no z/s “Lielceri”, bet 6-7 gadus veco zirgu sacensībās trīs pirmās vietas ieņēma Andis Vārna ar zirgiem Lerikona, High Point un Humphry.

Sacensību āra laukumu sezonu paredzēts sākt 4. un 5. maijā ar LJF kausa izcīņas pirmo posmu Kleistos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.