Menu
 

BK "Ķekava" basketbolisti otro gadu pēc kārtas iekļūst LBL2 finālā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - BK "Turība" Foto - BK "Turība"

Dramatiskā izskaņā pārspējot BK “Jelgava”/LLU basketbolistus pusfināla sērijas izšķirošajā trešajā spēlē, Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas finālā otro gadu pēc kārta iekļuvis basketbola klubs “Ķekava”. Viņu pretinieki izšķirošajā cīņā par čempionu titulu kļūs zināmi 28.aprīlī.

Ķekavas un Jelgavas basketbolistu šīs sezonas visās četrās savstarpējās spēlēs virsroku bija guvusi viesu komanda, un šī ziņa it kā bija laba ķekaviešiem, kuri pusfināla trešo maču pirmdien aizvadīja izbraukumā. Turklāt BK “Ķekava” rindas bija papildinājuši abi Latvijas 3x3 basketbola komandas "Rīga Ghetto Basket" spēlētāji Nauris Miezis un Artūrs Strēlnieks, kuri trīs dienas iepriekš Dohā pirmo reizi bija uzvarējuši Pasaules tūres posmā, kā arī Roberts Pāže un Mārtiņš Šteinbergs, kuri ar nosaukumu “Ghetto Family” startējušās Latvijas izlases B sastāvā uzvarēja Centrāleiropas tūres pirmajā posmā Čehijā.

Mača sākuma neko labu gan nesolīja – pirmajās divās minūtēs 0:9. Tomēr Ķekavas basketbolisti ātri atguvās, pamazām sadeldēja starpību un otrās ceturtdaļas sākumā pirmo reizi panāca izlīdzinājumu (26:26). Vadībā izvirzījušies pēdējā minūtē, viesi pirmo puslaiku noslēdza savā labā – 37:33.

Pēc pārtraukuma BK “Ķekava” pārsvaru palielināja līdz deviņiem (49:40) un pēc tam arī 12 punktiem (60:48), taču puslaika vidū jelgavnieki atbildēja ar deviņiem punktiem pēc kārtas un atjaunoja intrigu cīņā. Pēdējos punktus Ķekavas komanda guva divarpus minūtes līdz pamatlaika beigām, taču arī viņu pretinieki atlikušajā laikā neiespēja daudz vairāk, un nervozā galotnē viesi svinēja uzvaru 71:69, vinnējot ari sērijā 2:1.

Uzvarētājiem Roberts Pāže guva 20 punktus, Niks Saknītis 17 un Nauris Miezis 12 punktus.

Otrie LBL otrās divīzijas finālisti un pašreizējo līgas čempionu BK “Ķekava” pretinieki kļūs zināmi 28.aprīlī “Gulbenes buku” un Rīgas Stradiņa universitātes basketbolistu izšķirošajā trešajā spēlē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.