Menu
 

Pierīgas futbola klubiem panākumi Latvijas pirmajā un otrajā līgā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - FK "Auda" Foto - FK "Auda"

Bez zaudējumiem jaunajā Latvijas futbola pirmās līgas sezonā turpina spēlēt abi Pierīgas klubi – FK “Auda” sestdien Ķekavā izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas, bet sporta klubs “Super Nova”, kam mājas laukums ir Olaines pilsētas stadionā, tika jau pie ceturtā panākuma.

“Auda” savā laukumā uzņēma pirmajās trijās spēlēs zaudējumu piedzīvojušo Balvu sporta centra komandu. Jau pirmajā puslaikā ar trim vārtu guvumiem 17., 41.un 45.minūtē (pēdējo – ar “pendeli”) mājinieku rindās izcēlās japānis Seija Kitano. Mača izskaņā viņš guva arī ceturtos vārtus un savu šīs sezonas golu ražu palielināja līdz sešiem, bet vēl pirms tam divreiz precīzi bija Edgars Bricis un Jorens Gorkšs. Viesi spēja atbildēt ar diviem precīziem sitieniem – 6:2 “Audas” labā.

Vēl pārliecinošāku panākumu guva SK “Super Nova” futbolisti, kuri ciemojās pie “Dinamo Rīga/Staicele” vienības. Pirmajā puslaikā viesus vadībā izvirzīja Oskars Rubenis, bet otrā puslaika pašā sākumā mājinieki palika desmit vīru sastāvā un ielaida vēl četrus vārtus. Precīzi sita vēlreiz Rubenis, kā arī Marko Regža, Gatis Štrauss un Raivis Ķiršs – 5:0.

Pirmās līgas turnīra tabulā pēc četrām kārtām SK “Super Nova” dala pirmo vietu ar futbola klubu “Tukums 2000” – abiem ir maksimālais punktu skaits 12. FK “Auda” ar 10 punktiem ieņem trešo vietu. Valsts svētkos 4.maijā plkst.18.00 Olainē nākamās kārtas spēlē abas Pierīgas komandas tiksies savā starpā.

Startējusi sezona arī Latvijas otrajā līgā. Šogad 43 turnīra komandas sadalītas četrās zonās – Ziemeļu, Austrumu, Rietumu un Centra. Visās zonās komandas savā starpā izspēlēs divu apļu turnīru, un katras zonas pirmās vietas ieguvēji kvalificēsies pusfinālam. Ne mazums spēļu paredzēts arī Pierīgas stadionos.

Jau divas spēles Rietumu zonas turnīrā aizvadījuši Mārupes sporta centra komandas futbolisti. Vispirms Jaunmārupes stadionā viņi ar 2:0 pieveica “DSVK Traktors” vienību – abus vārtus pirmā puslaika nogalē guva Verners Lapinskis. Bet sestdien mārupieši savās mājās apspēlēja Jūrmalas sporta skolas komandu 4:0, turklāt visus četrus golus iesita pirmā puslaika otrajā pusē – divreiz precīzs bija Rihards Tomingass, kurs otrajā puslaikā nerealizēja 11 metru soda sitienu, pa reizei Reinis Grabovskis un Verners Lapinskis. Nākamo maču mārupieši aizvadīs 5.maijā viesos pret Apvienotās futbola akadēmijas (AFA) “Olaine” komandu.

Ziemeļu zonā Pierīgu pārstāv sporta klubs “Krimulda”, kas mājas spēles gan aizvada “Audas” stadionā Ķekavā. Sezonas atklāšanas spēlē Krimuldas futbolisti, cīņas gaitā divreiz nonākot zaudētājos, nospēlēja neizšķirti 2:2 ar futbola klubu “Alberts” – precīzi sita Oskars Baranovskis un Renārs Kazus no 11 metru soda sitiena atzīmes.

Centra zonas turnīru ar uzvaru sākuši FK “Jaunība”/SK “Upesciems” futbolisti, kuri pēc pārtraukuma guva trīs vārtus un ar 4:2 pieveica futbola klubu “Kuivižu Spartaks” – pa reizei precīzi bija Māris Pilsētnieks, Dāvids Čudars, Nauris Baranovskis un Jorens Grīntāls.

“Albatroz SC” komanda mājas spēlē Olaines stadionā tikās ar futbola kubu “Jūrnieks” un, pēdējo pusstundu spēlējot skaitliskā mazākumā, kompensācijas laikā izlaida no rokām uzvaru – 3:3. Vārtus laukuma saimniekiem iesita Kārlis Miķelis Liepiņš un Edgars Hudjakovs (11 m), vienreiz “jūrnieki” ieraidīja bumbu savos vārtos. Savukārt Pierīgas futbola klubu lielisko bilanci nedaudz pabojāja FK “Reinards”-Ropaži zaudējums 1:6 pret spēcīgo “Caramba Rīga” vienību, kaut ropažnieki pēc Jurija Ivanova raidījuma pirmie bija izvirzījušies vadībā, un vēl otrā puslaika vidū rezultāts bija neizšķirts.

Otrās līgas Centra zonā spēlē arī futbola klubs “Salaspils”, kas mājas cīņas gan aizvadīs Rīgā, un FK “Monarhs”, kas pretiniekus uzņems Garkalnes novada Upesciema stadionā.

 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.