Menu
 

Foto: Latvijas skolu komandu čempionāts badmintonā beidzas ar pilnīgu siguldiešu triumfu Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Siguldas badmintona klubs Foto - Siguldas badmintona klubs

Valmierā aizvadīts Latvijas skolu komandu čempionāts badmintonā, kurā piedalījās 23 skolu komandas no visiem četriem Latvijas novadiem, kā arī Rīgas. Visās trijās vecuma grupās – sākumskolu, pamatskolu un vidusskolu komandām – čempionu titulus izcīnīja Siguldas badmintonisti, kuri turklāt nezaudēja nevienā cīņā.

Latvijas skolu čempionāts notika “Badminton 100” formātā, kad viens komandu mačs sastāv no piecām secīgām spēlēm un savstarpējā sacensība notiek līdz 100 punktiem, skaidro Latvijas Badmintona federācijā. Sākumā meitenes spēlē vienspēli līdz uzvarošā komanda iegūst 20.punktu, tad komandu spēle turpinās ar zēnu vienspēli no esošā rezultāta līdz uzvarošā komanda iegūst 40.punktu, tad līdzīgi arī meiteņu dubultspēle un zēnu dubultspēle, bet komandu spēle noslēdzas ar jaukto dubultspēli līdz uzvarošā komanda ir ieguvusi 100.punktu.

Sākumskolas vecuma grupā par čempionu titulu un galveno balvu – “Tallink” dāvāto ceļojumu maršrutā Rīga–Stokholma–Rīga – cīnījās astoņas komandas. Siguldas pilsētas vidusskolas komanda apakšgrupas spēlēs ar 100:25 pieveica Liepājas 15.vidusskolas badmintonistus, ar 100:67 Valmieras sākumskolas komandu un ar 100:66 Cēsu pilsētas vidusskolu. Pusfinālā siguldieši ar 100:95 sīvā cīņā pārspēja Talsu Kristīgo vidusskolu, bet finālā vēlreiz pārspēja cēsniekus 100:83.

Uzvarētāju sastāvā spēlēja Madara Mackēviča, Anete Priedniece, Leila Anna Siliņa, Agate Štamere, Amanda Veigule, Jaroslavs Aleksejevs, Raimonds Dzenis un Ričards Līdaks.

Pamatskolas vecuma grupā deviņu komandu konkurencē Siguldas Valsts ģimnāzijas badmintonisti vispirms uzvarēja Valmieras Pārgaujas ģimnāziju 100:56 un Preiļu 1.pamatskolu 100:40, pusfinālā tikai ar 100:97 pārspēja Liepājas 6.vidusskolu, bet finālā daudz pārliecinošāk apspēlēja Jelgavas 4.vidusskolu 100:57. Čempionvienību pārstāvēja Diāna Aleksejeva, Arta Priedniece, Annija Rulle-Titava, Edvards Petrovskis, Sandijs Suhanovs un Martins Dāvis Vēvers.

Četrus panākumus četrās spēlēs guva arī Siguldas Valsts ģimnāzijas audzēkņi vidusskolu grupā, kurā piedalījās sešas skolu komandas. Uzvarām 100:83 pār Valmieras Pārgaujas ģimnāziju un 100:33 pār Jelgavas tehnikumu sekoja panākums pusfinālā pār Talsu Kristīgo vidusskolu 100:88 un uzvara finālā pār Valmieras Pārgaujas ģimnāziju 100:81. Par sacensību uzvarētājiem šajā grupā kļuva Amanda Sofija Grosberga, Anna Kupča, Liāna Lencēviča, Pauls Daugulis, Dāvis Strazdiņš un Viesturs Veits.

2020.gadā skolu komandu čempionāta badmintonā rīkošana tiks uzticēta Siguldai. Šāda čempionāta sarīkošanai nepieciešama sporta zāle, kurā var ietilpināt vismaz astoņus badmintona laukumus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.