Menu
 

Siguldas badmintonistēm solīda medaļu raža Latvijas jaunatnes čempionātā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Siguldas badmintona klubs Foto - Siguldas badmintona klubs

Latvijas jaunatnes badmintona čempionātā U17 un U13 vecuma grupās, kas nedēļas nogalē notika Valmierā, krietnu medaļu kolekciju ievākušas Siguldas jaunās badmintonistes.

U17 grupas vienspēļu turnīrā Latvijas čempiones titulu izcīnīja Anna Kupča, kura finālā ar 21:16, 21:12 uzvarēja Annemariju Priedi no Rīgas. Trešo vietu ieguva vēl viena Siguldas badmintona kluba pārstāve Annija Rulle-Titava, bet ceturtajā vietā ierindojās Arta Priedniece, kura toties guva panākumus abos dubultspēļu turnīros.

Meiteņu pāru turnīra finālā viņa aizraujošā cīņā kopā ar Arīnu Babri no Valmieras pārspēja novadnieces Annu Kupču un Anniju Rulli-Titavu 16:21, 21:18, 24:22, bet jaukto dubultspēļu izšķirošajā spēlē duetā ar Paulu Eliasu Rozenvaldu no Jelgavas uzvarēja A.Kupču un Dāvi Strazdiņu 21:10, 21:15.

A.Rulle-Titava vēl vienu bronzas medaļu ieguva “miksta” pārī ar Alenu Zandovski, kurš savukārt ar Dāvi Strazdiņu izcīnīja sudrabu jauniešu dubultspēļu turnīrā, finālā triju setu cīņā piekāpjoties rīdziniekiem Robertam Renāram Miščenko un Oskaram Saulītim 24:22, 16:21, 11:21. Vienspēļu turnīrā veiksmīgākais no siguldiešiem bija A.Zandovskis, kurš ieņēma ceturto vietu.

U13 vecuma grupā lielākos panākumus un pilnu medaļu komplektu no Siguldas badmintonistiem izcīnīja Madara Mackēviča. Vienspēļu turnīrā viņa ieguva bronzu, “mazajā finālā” ar 21:11, 21:12 pārspējot Aneti Priednieci, ar kuru kopā triumfēja dubultspēlēs, bet jauktajās dubultspēlēs nopelnīja sudrabu pārī ar Edgaru Romku no Cēsīm. Bronzu meiteņu dubultspēlēs vēl ieguva siguldietes Letīcija Ļeonova un Laura Petrovska.

Šis bija pirmais no 2019.gadā ieplānotajiem Latvijas čempionātiem badmintonā jauniešiem. 12.oktobrī ir paredzēts Latvijas U15 čempionāts, bet 30.novembrī Latvijas čempionāts U11 un U19 vecuma grupās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.