Menu
 

Foto: Latvijas junioru florbola izlase pasaules čempionātā izcīnījusi piekto vietu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - floorball.org Foto - floorball.org

Piecu Pierīgas klubu florbolistu pārstāvētā Latvijas junioru izlase ierindojusies piektajā vietā Kanādā notiekošā pasaules U19 čempionātā. Četrās spēlēs Latvijas jaunie florbolisti izcīnīja divas uzvaras.

Latvijas U19 izlases sastāvā bija iekļauti “Bestafe Oxdog Ulbroka” kluba spēlētāji Iļja Taratutins un Matīss Kristians Morozovs, kā arī “Ķekavas” komandas pārstāvji Klāvs Jansons, Renāts Degins un Endijs Kleistrovs.

 Apakšgrupas pirmajā spēlē latvieši pārliecinoši ar 6:2 pārliecinoši pieveica vienaudžus no Norvēģijas. K.Jansons guva divus vārtus un izpelnījās labākā spēlētāja titulu komandā, viena rezultatīva piespēle M.K.Morozovam.

Nākamajā mačā izšķirošā cīņā par iekļūšanu pusfinālā Latvijas florbolisti ar 5:6 piekāpās Šveicei – pa vienam precīzam metienam K.Jansona un R.Degina kontā. Izšķirošie notikumi risinājās trešās trešdaļas vidū, kad Renāts Degins bija noraidīts uz piecām minūtēm, un šveicieši šajā laikā iemeta divus vārtus, panākot izšķirošo 6:4 pārsvaru.

Latvijas florbolisti pēc zaudējuma Šveicei vēl saglabāja izredzes kvalificēties pasaules čempionāta pusfinālam, taču viņu trešie pretinieki, vieni no turnīra favorītiem somi izrādījās krietni pārāki – 2:9. Abus vārtus (otros ar soda metienu) otrā perioda vidū divarpus minūšu laikā iemeta K.Jansons, kuram vēl viena labākā spēlētāja balva.

Sestdien spēlē par piekto vietu ar otras apakšgrupas trešo labāko komandu Slovākiju Latvijas juniori jau pirmajās piecās minūtēs guva trīs vārtus un nosargāja uzvaru 6:5. Pa vieniem precīzam metienam M.K.Morozovam un K.Jansonam, bet R.Deginam viena rezultatīva piespēle.

Latvijas izlases lielākais panākums pasaules U19 čempionātos ir ceturtā vieta 2001.un 2005.gadā, iepriekšējā turnīrā pirms diviem gadiem Latvijas florbolisti arī ieņēma piekto vietu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.