Menu
 

"Ķekavas" un "Gulbenes buku" duelī būs izšķirošā piektā spēle

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - ekrānšāviņš no sportacentrs.com Foto - ekrānšāviņš no sportacentrs.com

BK “Ķekava” basketbolisti, otrdien izcīnot uzvaru ar viena punkta pārsvaru, panākuši izlīdzinājumu 2:2 Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas finālsērijā pret “Gulbenes bukiem”. Sērijas izšķirošā piektā spēle notiks 18.maijā Gulbenē.

Mazrezultatīvās pirmās ceturtdaļas otrajā pusē mājinieki ķekavieši pārņēma vadību un otrās ceturtdaļas vidū pirmo reizi panāca vairāk nekā desmit punktu pārsvaru (25:14). Taču viesi ne tikai nekavējoties atbildēja ar deviņiem punktiem pēc kārtas, bet arī pārņēma vadību (29:32) un pabeidza pirmo puslaiku savā labā – 33:34.

Pēc pārtraukuma izrāviens 7:0 BK “Ķekava” basketbolistiem ļāva atgūt vadību (44:39), un mājinieki ilgi saglabāja slidenu 2-6 punktu pārsvaru, ko minūtes laikā gan pazaudēja – no 66:60 trīsarpus minūtes līdz beigām sanāca 66:67.

15 sekundes līdz pamatlaika beigām gulbenieši ar precīzu soda metienu izvirzījās vadībā (72:73), taču laukuma saimniekiem viņu līdera Naura Mieža personā ar trešo mēģinājumu izdevās dabūt bumbu grozā un sekmīgi pabeigt uzbrukumu. Pretinieki atlikušajā pusotrā sekundē vēl spēja noorganizēt atbildi, tomēr viņu pēdējais metiens bija neprecīzs – 74:73 BK “Ķekava” labā un 2:2 sērijā.

Uzvarētājiem Nauris Miezis guva 36 punktus (metieni no spēles 11/28), Roberts Pāže izcēlās ar 13 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām, Artūrs Strēlnieks – ar 9 punktiem un 19 atlēkušajām bumbām.

Jāatgādina, ka finālsērijas pirmajā spēlē pārliecinošu uzvaru svinēja Ķekavas basketbolisti, bet otrajā un trešajā sīvā cīņā virsroku guva “Gulbenes buki”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.