Menu
 

BK "Ķekava" basketbolisti noliek LBL otrās divīzijas čempionu pilnvaras

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - basket.lv Foto - basket.lv

Aizraujošā Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas finālsērijā basketbola klubs “Ķekava” ar 2:3 tomēr piekāpās “Gulbenes bukiem” un nolika čempionu pilnvaras.

Trijās no fināla piecām spēlēm uzvarētāji kļuva zināmi tikai pamatlaika pēdējās sekundēs. Pirmā un arī pēdējā spēle sestdien Gulbenē šajā ziņā bija izņēmums. Jāpiezīmē, ka izšķirošo maču Ķekavas komanda aizvadīja bez saviem līderiem Naura Mieža un Artūra Strēlnieka, kuri “Riga Ghetto Basket” sastāvā nedēļas nogalē piedalās FIBA 3x3 “Challenger “sērijas turnīrā Ķīnā.

Pirmās ceturtdaļas nogalē ķekavieši bija ieguvuši pirmo vērā ņemamo pārsvaru (17:11), taču tieši šajā brīdī Gulbenes basketbolisti pārņēma kontroli pār spēli – otrā ceturtdaļas vidū jau 19:29 un pirmā puslaika beigās 25:42.

Trešās ceturtdaļas vidū laukuma saimnieku pārsvars jau sasniedza 26 punktus (30:56), atstājot Ķekavas komandai minimālas izredzes atspēlēties. Tā arī notika – mājinieki rezultāta starpību noturēja pārliecinošā 20-23 punktu attālumā, un tikai pašās beigās ķekavieši to samazināja līdz 15 punktiem – 69:84 un sērijā 2:3.

Sezonas pēdējā spēlē Roberts Pāže BK “Ķekava” rindās izcēlās ar 21 punktu, 8 atlēkušajām bumbām un 4 rezultatīvām piespēlēm, Eduards Avotiņš iemeta 15 punktus un Niks Saknītis 12 punktus.

Jāatgādina, ka LBL2 finālsērijas pirmajā spēlē pārliecinošu uzvaru izcīnīja BK “Ķekava”, otrajā un trešajā mačā sīvā cīņā vinnēja “Gulbenes buki”, ceturtās cīņās pašā galotnē panākumu ar viena punkta pārsvaru guva ķekavieši, izlīdzinot rezultātu sērijā.

Pirms gada BK “Ķekava” LBL2 finālā ar 3:1 pārspēja Rīgas Stradiņa universitātes komandu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.