Menu
 

"Selena"/ "Miesnieki" dāmas uzvar arī Latvijas regbija čempionāta otrajā posmā

  • Autors:  LETA
Foto - Jeļizaveta Iļjina Foto - Jeļizaveta Iļjina

Par Latvijas čempionāta regbijā-7 sievietēm otrā posma uzvarētājām  Baldones stadionā kļuva "Selena"/ "Miesnieki" spēlētājas, jau otro reizi šosezon pārspējot iepriekšējo gadu spēcīgāko vienību LSPA/ "Livonia".

"Selena" dāmas pirms šīs sezonas sāka sadarbību ar valsts spēcīgāko vīriešu klubu "Miesnieki", tam rezultātu nesot jau Latvijas čempionāta pirmajā posmā, kad izšķirošajā mačā ar 12:5 tika pieveikta iepriekšējo sezonu bez zaudējumiem noslēgusī LSPA/ "Livonia" komanda, vēsta Latvijas Regbija federācija.

Sestdien notika otrais posms un tā rezultāti bija tādi pat. Pirmajos mačos abas favorītes samērā droši pieveica pārējās trīs vienības, kaut abām nelielas grūtības sagādāja Lietuvas komanda "Tauras VRA", ko "Selena"/ "Miesnieki" uzvarēja ar 33:7, bet LSPA/ "Livonia" vien ar 14:7.

Savukārt izšķirošajā cīņā par zeltu "Selena"/ "Miesnieki" šoreiz bija pārākas ar 27:12. Uzvarētājām šajā cīņā pa diviem piezemējumiem ienesa pagājušā gada Latvijas labākā spēlētāja Zane Sirsniņa-Kukaine un Sandra Lihovida, kuras rēķinā bija arī viena realizācija, bet reizi ar piezemējumu izcēlās Poļina Čigaka. Savukārt LSPA/ "Livonia" rindās divus piezemējumus ienesa Sindija Širaka, kamēr vienu realizāciju iesita Anna Leškoviča. LSPA/ "Livonia" vēl tikai pagājušajā nedēļas nogalē Sanktpēterburgā izcīnīja otro vietu turnīrā, kam piešķirts prestižais Eiropas Čempionvienību kausa nosaukums.

Arī pārējo vietu secība otrajā posmā nemainījās - trešā bija "Tauras VRA" komanda, kurai sekoja sporta klubs "Imanta" un "Selena"/ "Jūrmala" spēlētājas.

Par otrā posma rezultatīvāko spēlētāju ar 42 punktiem kļuva Lihovida , bet pie 40 punktiem tika Sindija Širaka no LSPA/ "Livonia". Šo posmu izlaida LSPA/ "Livonia" līdere Līga Svetlova, kura bija pirmā posma rezultatīvākā spēlētāja.

Atlikušie divi čempionāta posmi tiek plānoti septembrī un valsts čempiones tiks noskaidrotas summā. Savukārt sieviešu regbijā visa uzmanība tagad būs uz nacionālo izlasi - Latvijas dāmas 15. un 16. jūnijā Zagrebā aizvadīs Eiropas čempionāta "Conference" divīzijas turnīru, apakšgrupā spēkojoties ar Lietuvu, Slovākiju un Dāniju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.