Menu
 

Baldones riteņbraucēji pārliecinoši uzvar Pierīgas novadu MTB sacensībās Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Baldones novada pašvaldība Foto - Baldones novada pašvaldība

Jau sesto gadu pēc kārtas Pierīgas novadu sporta spēļu sacensībās kalnu riteņbraukšanā (MTB) Riekstukalnā, iegūstot maksimālo punktu summu, uzvarējusi Baldones novada komanda. Otro vietu šogad ieguva Ropažu novada un trešo – Mārupes novada riteņbraucēji.

Svētdien Riekstukalnā bija pulcējušies sportisti no deviņiem Pierīgas novadiem. Tiesa, vairākas komandas startēja nepilnos sastāvos, nepretendējot uz augstu vietu kopvērtējumā, bet izmēģinot spēkus individuāli. Sacensības noritēja sešās vecuma grupās un distances no četriem līdz 24 kilometriem. Komandu ieskaitē ņēma vērā katra novada pārstāvju sešus labākos rezultātus. Par pirmo vietu katrā vecuma grupā pienācās 20 punkti (par otro 18 utt.), līdz ar to maksimālais punktu skaits bija 120.

Jau tradicionāli šo robežu ar uzviju sasniedza mājinieki baldonieši, kuru kontā bija pat septiņas individuālās uzvaras – tās savās vecuma grupās izcīnīja Raitis Zuļģis (V4), Jānis Vējons (V5), Edgars Brigmanis (V2), Ģirts Jakuška (V3), Anita Antone (S1), Ingrīda Šmite (S3) un Tatjana Blaua (S5).

Otro vietu ar 101 punktu ieņēma Ropažu novada komanda, kuras sastāvā pirmās vietas ieguva Marija Juriņenoka (S6) un Inga Garkāja (S4). Trešajā vietā ar 99 punktiem Mārupes riteņbraucēji, kuriem uzvaru vecākajā V6 grupā svinēja Mečislavs Bartuševičs. Mārupieši par vienu punktu apsteidza Ādažu un Stopiņu riteņbraucējus – ādažniekiem pirmo vietu S2 grupā izcīnīja Zanda Rutkovska.

Tālākajās vietās komandu vērtējumā ierindojās Krimuldas (79 p.), Mālpils (78), Salaspils (77) un Olaines (14 p.) komandas. Individuāli V1 grupā uzvarēja salaspilietis Dāvis Perševics, kurš finišā par nieka tiesu apsteidza Oskaru Urbanoviču no Baldones.

Pēc Jāņiem Saulkrastos plānotas Pierīgas novadu pašvaldību darbinieku sporta spēles.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.