Menu
 

Turnīra "Saulkrastu kokteilis" programmā šogad būs vairāki jauninājumi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: www.facebook.com/SaulkrastuKokteilis Foto: www.facebook.com/SaulkrastuKokteilis

Leģendārajam pludmales volejbola turnīram "Saulkrastu kokteilis" 2018. gada jūnijā tika nosvinēta 25 gadu jubileja – Saulkrastu Jūras parka laukumos sacentās labākie Latvijas pludmales volejbolisti un meistarīgie ciemiņi no Kanādas, Lietuvas un Igaunijas. Šovasar turnīrs Saulkrastos notiks no 20. līdz 22. jūnijam, un sportistiem būs iespēja sadalīt vismaz 6000 ASV dolāru vērto balvu fondu.

2019. gadā "Saulkrastu kokteilis" kļūs vēl krāšņāks, jo programmā tiks iekļauts jaunais olimpiskais sporta veids – 3x3 basketbols, tādējādi aizsākot ceļu uz FIBA Pasaules tūri tieši Saulkrastos. Tiks atsākti arī tenisa turnīri, jo Saulkrastu tenisa klubā atkal ir dzīvība, informē Saulkrastu novada pašvaldībā.

"Saulkrastu kokteiļa" vēsture sākās 1992. gadā, kad Andris Vanags un Guntars Zonbergs īstenoja ideju par pludmales volejbola turnīra sarīkošanu. Vairāk nekā 20 gados turnīrs kļuvis par īpašām sacensībām ne tikai Latvijā, bet arī tālu ārpus robežām, svarīgajiem mačiem notiekot starmešu gaismās.

Tieši turnīra jubilejas gadā "Saulkrastu kokteilī" tika izspēlēts lielākais balvu fonds – 10 000 ASV dolāru. Uzvarēja tobrīd pasaules ranga septītais labākais duets Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, finālā apspēlējot Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu. Trešo vietu ieguva igauņi Kusti Nolvaks un Marts Tīsars, ceturto – lietuvieši Arns Rumševičus un Lukass Kazdailis, bet kanādiešiem Benam Sakstonam un Grantam O’Gornamam nācās samierināties ar dalīto piekto vietu, vēsta pašvaldībā.

Kopš 2013. gada "Saulkrastu kokteilis" sadarbībā ar Latvijas Volejbola federāciju kļuvis par vienu no Latvijas čempionāta posmiem. No tā laika par čempioniem kļuvuši: Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Pēda (2013); Rihards Finsters un Edgars Točs (2014, 2015); Toms Šmēdiņš un Aleksandrs Solovejs (2016); Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža (2017); Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs (2018).

Zināms, ka Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs arī šogad piedalīsies Saulkrastos, lai atkārtoti sacenstos par godalgu. "Ergo Open Saulkrastu kokteiļa" izslēgšanas turnīra spēles notiks 22. jūnijā no plkst. 10.00, pusfināli – plkst. 19.00 un 20.00, spēle par bronzu – plkst. 22.00, spēle par zeltu – plkst. 23.15. Plkst. 21.00 sāksies iesildīšanās Čempionu ballītei kopā ar grupu "The Grooving Miles" un Ēriku Loku, vienlaikus izspēlējot arī daudzās balvas servju konkursā skatītājiem.

"Saulkrastu kokteilis" ir īpašs arī tādēļ, ka pludmales volejbolisti sacenšas par Latvijas sporta lielāko trofeju – Saulkrastu patriota, mākslinieka Armanda Jēkabsona metālā veidoto milzīgo kokteiļa glāzi, ko rotā visu čempionu vārdi un uzvārdi, norāda pašvaldības pārstāvji.

Latvijas strītbola vēsturē pirmie turnīri notika pagājušā gadsimta 90. gados; aizsācēji bija arī basketbola entuziasti no Saulkrastiem. 2017. gadā šis basketbola paveids ar oficiālo nosaukumu "3x3 basketbols" kļuva par olimpisko sporta veidu, kura pirmie medaļu komplekti tiks sadalīti 2020. gadā Tokijā, Japānā.

No 26. līdz 28. jūlijam 3x3 basketbols atkal būs "Saulkrastu kokteilī", kas kļūs par vienu no Latvijas turnīriem, kurā uzvarētājs spers pirmo no diviem soļiem uz Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) 3×3 basketbola Pasaules tūres posmu. Trīs dienas Saulkrastos notiks sacīkstes ne tikai 3x3 basketbola profesionāļiem no vairākām valstīm, bet arī turnīri dažāda vecuma jauniešiem un veterāniem, atzīmē pašvaldībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.