Menu
 

Carnikavas šaha turnīrā triumfē rīdzinieki, mājinieks ceturtais

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Šaha federācija Foto - Latvijas Šaha federācija

Ar Carnikavas novada domes atbalstu tautas namā "Ozolaine" sestdien aizvadīts nu jau divdesmit otrais starptautiskā meistara Alvja Vītoliņa piemiņas turnīrs, kas pie galdiņiem pulcēja 53 dalībniekus no daudzām Latvijas malām, arī vienu no Vācijas.

Dažādu iemeslu dēļ nespēlējot visiem trim pērnā memoriāla laureātiem, par uzvarētāju šogad kļuva Deniss Nikolajevs no Rīgas, kurš 13 kārtās ieguva 10 punktus, sacensību gaitā piekāpjoties tikai mājiniekam carnikavietim Kristapam Krustkalnam un vienīgajam lielmeistaram baldonietim Zigurdam Lankam, liecina Latvijas Šaha federācijas informācija.

Atpaliekot par puspunktu, otrais finišēja vēl viens rīdzinieks Vadims Boļšakovs, bet pa 9 punktiem ieguva un nākamās vieta ieņēma Kristaps Kretainis, Jurijs Agafonovs no Baltezera, Ivans Koļesņikovs, K.Krustkalns un Vsevolods Dzjuba no Jūrmalas. Lielmeistars Z.Lanka ar 8 punktiem šoreiz palika devītajā pozīcijā.

Kristapam Krustkalnam tika labākā carnikavieša balva, Nellija Maklakova bija labākā no dāmām (8 punkti un 11,vieta), bet 14 gadus vecais olainietis Emīls Jānis Mieriņš bija sekmīgākais no jauniešiem (7,5 punkti un 14.vieta).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.