Menu
 

"Saulkrastu kokteili" pirmo reizi malko Samoilovs un Šmēdiņš Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - facebook.com/SaulkrastuKokteilis Foto - facebook.com/SaulkrastuKokteilis

Sestdien pēc pusnakts Saulkrastu Jūras parka laukumos tika sveikti "Ergo Open" Latvijas pludmales volejbola čempionāta trešā posma uzvarētāji – pirmo reizi šo titulu izcīnīja titulētais Latvijas pāris Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Neraksturīgi Saulkrastu turnīram, kas lepojas ar ceturtdaļgadsimta vēsturi, divas no trim pirmajām vietām ieguva viesi – otrajā vietā ierindojās pāris no Krievijas un trešajā – no Lietuvas.

Līdz izslēgšanas turnīra sākumam lieli pārsteigumi netika fiksēti, taču astotdaļfināls izrādījās pēdējā kārta gan ar ceturto numuru izliktajiem Mihailam Samoilovam un Matīsam Gabdulinam, gan ar sesto numuru izliktajiem Kristapam Šmitam un Aleksandram Solovejam. Savukārt ceturtdaļfinālā par pārsteigumu parūpējās Krievijas duets Aleksandrs Ļihoļetovs un Ruslans Bikanovs (7.), kuri pusfinālā neļāva iekļūt sporta kluba “Lēdurga” pārstāvjiem Tomam Šmēdiņam un Haraldam Regžam (3.) – 2:0 (21:12, 21:16).

Pusfinālā krievi apturēja vēl vienus pretendentus uz uzvaru – ar 2:0 (21:19, 21:18) pārspēja pagājušā gada “Saulkrastu kokteiļa” čempionus Mārtiņu Pļaviņu un Edgaru Toču, kuri bija izlikti ar otro numuru. Par Krievijas pāra pretiniekiem finālā kļuva turnīra galvenie favorīti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri divos setos ar 2:0 (21:18, 21:15) apspēlēja ar piekto numuru izliktos lietuviešus Arnu Rumševiču un Luku Kazdaili.

Finālā pēc neveiksmīga sākuma pirmajā setā Samoilovs un Šmēdiņš turpinājumā neradīja šaubas par savu pārākumu, izcīnīja uzvaru 2:1 (15:21, 21:11, 15:8), ieguva savā īpašumā vienu no Latvijas sporta lielākajām trofejām – mākslinieka Armanda Jēkabsona metālā veidoto milzīgo kokteiļa glāzi, kā arī čeku par 4000 dolāru. Ļihoļetovam un Bikanovam otrā vieta un 2000 dolāru prēmija.

Pirms fināla sākuma tika godināts pērn mūžībā aizgājušais “Saulkrastu kokteiļa” dibinātājs un organizators Guntars Zonbergs, kura vārdā turpmāk tiks dēvēts turnīra centrālais laukums.

Iepriekš notikušajā finālspēlē par trešo vietu Pļaviņš/Točs piekāpās Lietuvas pludmales volejbolistiem Rumševičam/Kazdailim 1:2 (18:21, 21:13, 13:15) un palika ceturtajā vietā. Pērn Pļaviņš kļuva par “Saulkrastu kokteiļa” uzvarētāju kopā ar Edgaru Toču, bet gadu iepriekš – ar Haraldu Regžu.

Jāatgādina, ka šosezon "Ergo Open" Latvijas čempionātā pludmales volejbolisti sacenšas sešos posmos. Sezona tika atklāta Ventspilī, turpinājās Alūksnē un Saulkrastos, nākamie posmi notiks Jūrmalā un Cēsīs, bet finālposms tiek plānots Jūrmalā vai Rīgā. Saulkrastu posms ir vienīgais, kurā kopā ar vīru turnīru nenotiek sacensības dāmām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.