Menu
 

Vrubļevskis: Latvija Tokijas olimpiskajās spēlēs varētu būt pārstāvēta 12–15 sporta veidos

  • Autors:  LETA
Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Latvija 2020. gada vasaras olimpiskajās spēlēs Tokijā varētu būt pārstāvēta 12 līdz 15 sporta veidos, intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" prognozēja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis.

Viņš lēsa, ka aptuveni 30 līdz 40 Latvijas sportisti ir spējīgi kvalificēties. Latvija varētu būt pārstāvēta, piemēram, svarcelšanā un šķēpmešanā. "Pārsvarā cerības ir uz sievietēm," atzina LOK vadītājs.

Lūgts komentēt, kādēļ balsojums par 2026. gada ziemas olimpiskās spēļu norisi nosliecās par labu Itālijas pilsētām, nevis Zviedrijai, Vrubļevskis pauda, ka Starptautiskās Olimpiskās komitejas lēmuma beigās "visai pasaulei izspēlēja lielu izrādi", lai parādītu, ka tiešām notiek cīņa un vēlēšanas.

Pēc viņa paustā, Zviedrijas piedāvājumā trūka valdības un pilsētas garantiju, līdz ar to Stokholma faktiski bija jāizsvītro no kandidatūru saraksta, kad beidzās dokumentu iesniegšana pēdējai kārtai.

Vrubļevkis gan uzskata, ka, uzlabojot gan politisko atbalstu valdībā, gan pilsētā, Stokholma ar savu piedāvājumu varētu kandidēt uz nākamo spēļu rīkošanu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.