Menu
 

Aptauja Garkalnē. Vai jūsu ikdienu ietekmēs transporta biļešu sadārdzinājums? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto: pixabay.com un Liene Ozola Foto: pixabay.com un Liene Ozola

No 2020. gada 15. janvāra pieaugs biļešu cenas vilcienos un reģionālo maršrutu autobusos. Autobusu biļetes cena pieaugs par 10 centiem, vilcienu – par 10 vai 20 centiem atkarībā no reģiona. Vienlaikus braucieniem vilcienos tiks palielināts atlaižu klāsts, tostarp kļūs lētākas internetā iegādātās biļetes. Kā iemesls biļešu cenas palielinājumam tiek minēts tas, ka pēdējo gadu laikā ir pieaugušas ar sabiedriskā transporta nodrošināšanu saistītās izmaksas, līdz ar to arī nepieciešamais valsts budžeta finansējums, taču reģionālo maršrutu tarifi nav auguši kopš 2012. gada, un tie neatbilst reālajai tirgus situācijai. 

Raimonda, pensionāre
Nē, mani tas neietekmēs, jo esmu pensionāre un ļoti reti kaut kur braucu, taču tiem cilvēkiem, kuriem šis transports jāizmanto katru dienu, tas, protams, būs būtisks sadārdzinājums.

 

Silvija, pirmsskolas skolotāja
Tā kā es strādāju Rīgā, uz darbu katru dienu braucu ar 28. autobusu, kas ir "Rīgas satiksmes" pārziņā. Mani šis sadārdzinājums neietekmēs, jo "Rīgas satiksme" nav ziņojusi par biļešu cenu celšanu.

 

Mārtiņš, celtnieks
Protams, ka ietekmēs, lai gan es katru dienu ar sabiedrisko transportu nebraucu, tikai tajos gadījumos, kad nelietoju personisko auto. Ziemas laikā biežāk braucu ar autobusu.

 

Ilze, pārdevēja
Es ar autobusu maz braucu, taču būtiski ir tas, vai cena vienādi tiek palielināta visiem braucējiem, proti, vai arī tie, kuri nobrauks tikai divas pieturas, tāpat maksās par 10 eirocentiem vairāk?

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.