Menu
 

Aptauja Inčukalnā. Kur jūs iegūstat informāciju par notikumiem novadā? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto: pixabay.com un Liene Ozola Foto: pixabay.com un Liene Ozola

Līdz ar sociālo tīklu un interneta pievienošanos tradicionālajiem informācijas iegūšanas veidiem, sabiedrība iegūst vairākas priekšrocības, piemēram, informācijas aprites ātrumu un nepastarpinātību. Vienlaikus arvien vairāk ir identificējami riski, ko šādi informācijas iegūšanas veidi var radīt. Visizplatītākais risks ir viltus ziņas un neidentificējami vai grūti atpazīstami informācijas radītāji un nesēji. "Rīgas Apriņķa Avīze" vēlējās noskaidrot, kuri ir biežāk izmantojamie informācijas avoti Pierīgas novadu iedzīvotājiem.

Aleksandrs, Vangažu novada domes strādnieks
Tas atkarīgs no informācijas veida. Ja tā vairāk ir oficiāla informācija, tad to iegūstu no pašvaldības izdevuma, savukārt sadzīvisku informāciju vairāk iegūstu no draugiem un paziņām. Man ļoti gribētos, lai novada mājaslapā arī būtu vairāk informācijas tieši par cilvēkiem – dzimšanu, laulībām un tamlīdzīgi.

 

Vjačeslavs, autovadītājs
Tirgū visvairāk informācijas var iegūt. Kaut ko paskatos arī pašvaldības kontā "Facebook", bet to informāciju lasu ļoti piesardzīgi – kaut kam var ticēt, bet kaut kam ne.

 

Staņislavs, pensionārs
Tikai internetā iegūstu nepieciešamo informāciju. Taču jāsaprot, ka tā ir visas pasaules informācijas izgāztuve, kura ir jālasa ļoti piesardzīgi – šķirojot, kas derīgs, kas ne. Visas muļķības nav jālasa.

 

Jekaterina, mājsaimniece
Visvairāk lasu vietējo kontu informāciju "Facebook". Uzskatu, ka tai var uzticēties, jo to viegli pārbaudīt, pārjautājot vietējiem cilvēkiem.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.