Menu
 

Aptauja Inčukalnā. Vai gatavojaties šogad paši audzēt dārzeņus un sakņaugus? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto: pixabay.com un Liene Ozola Foto: pixabay.com un Liene Ozola

Tuvojoties pavasara siltajām dienām, pieaugusi interese par siltumnīcu iegādi. Tirgotāji informē, ka visbiežāk cilvēki iegādājas trīs reiz četrus metrus lielas polikarbonāta siltumnīcas. Arvien lielāku popularitāti gūstot arī miniatūras, balkoniem piemērotas siltumnīcas. Tāpat jūtami pieaugusi interese par ziedu, zaļumu un īpaši pielāgotu šķirņu, piemēram, balkona tomātu, audzēšanu arī dzīvokļos.

ĻUBOVA, pensionāre
Tāpat kā katru gadu, stādīsim visu, ko vien var izaudzēt, – kartupeļus, tomātus, gurķus, sarkanās bietes, sīpolus. Pietiek gan dēla ģimenei, gan man pašai. Varbūt kaut kas ir veikalā jāpiepērk, bet pārsvarā iztiekam ar to, kas izaug.

 

RAISA, pensionāre
Nē, mēs savu dārziņu pārdevām, jo sapratām, ka nav vairs spēka to apstrādāt. Tagad visu nepieciešamo nopērkam veikalā vai tirgū.

 

LILITA, pārdevēja
Kaut gan man ir tikai mazdārziņš, ar tajā izaudzēto pietiek trim ģimenēm. Pašu audzēts paliek pašu audzēts – zinām, ka tur nav ķimikāliju. Cik dārza platība atļauj, tik arī to apstādām ar dažādām kultūrām.

 

JŪLIJA, strādā zivju kombinātā
Visu pērkam veikalā, jo pašiem nav laika dārzā nodarboties. Eju uz darbu agri no rīta un tikai vēlu vakarā nāku mājās, tāpēc pašai audzēt dārzeņus un saknes nepietiek laika.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.