Menu
 

Aptauja Stopiņos. Vai atbalstāt jaunveidojamā novada nosaukuma maiņu? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un arhīvs Foto - Liene Ozola un arhīvs

Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisijas sēdē pagājušajā nedēļā ir atbalstīts priekšlikums nosaukumu “Ulbrokas novads” aizstāt ar nosaukumu “Ropažu novads”. Tas ir veikts sakarā ar administratīvi teritoriālajā reformā paredzēto novadu apvienošanu, proti, vienā teritorijā iekļaujot Garkalnes pagastu, Ropažu pagastu, Stopiņu pagastu un Vangažu pilsētu. Ropažu un Stopiņu pagasta deputātu un iedzīvotāju viedoklis par jaunveidojamā novada nosaukuma maiņu ir atšķirīgs.

Lasiet arī: Garkalnes, Ropažu un Inčukalna novada pašvaldību vadītāji apspriež jaunā novada nosaukumu

Juris, pensionārs

Es uzskatu, ka tas nebūtu loģiski, jo Ulbroka ir centrs, bet Ropaži ir vairāk nomalē, turklāt šeit, Ulbrokā, tūlīt tiks atvērts jauns kultūras nams, un tas vēl vairāk to veido par centru šai teritorijai.

Linda, skolniece

Ulbroka ir dižāks un skanīgāks vārds, turklāt mums ir arī ar ko lepoties – mums ir lielākais bērnudārzs Latvijā. Tas ir pamats kopīgo nosaukumu saistīt ar šo vietu.

Ilmārs, celtnieks

Ja centrs tiek veidots Ulbrokā, ir tikai saprotami, ka, arī novadiem apvienojoties, nosaukums ir “Ulbrokas novads”, citādi cilvēki nesapratīs, uz kurieni braukt – uz Ropažiem vai Ulbroku.

Tatjana, grāmatvede

Es vispār esmu pret reformu, jo neviens nav skaidri pamatojis, kādus ekonomiskus ieguvumus no tās mēs iegūsim. Mani apmierina novada attīstība arī pašreizējā teritorijā, turklāt ir jūtamas novada vadītāju rūpes par iedzīvotājiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.