Menu
 

Aptauja Inčukalnā. Vai atbalstāt lielākus naudas sodus ceļu satiksmes noteikumu pārkāpējiem? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto: pixabay.com un Liene Ozola Foto: pixabay.com un Liene Ozola

Stājoties spēkā jaunajam Administratīvās atbildības likumam un grozījumiem Ceļu satiksmes likumā, no 1. jūlija par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem daļā gadījumu soda naudā būs jāmaksā vairāk. Vissāpīgāk izmaiņas skars nelielu pārkāpumu izdarījušos, mopēdu vadītājus un šoferus alkohola reibumā. Par ļoti smagiem pārkāpumiem fiziskās personas varēs sodīt ar 2000 eiro naudas sodu un transportlīdzekļa vadīšanas tiesību atņemšanu uz pieciem gadiem, juridiskās personas – ar 7000 eiro naudas sodu.

MĀRA, pašnodarbinātā
To noteikti vajag. Piemēram, kaut vai tepat Vangažos jaunieši vakaros pulcējas un tad braukā ar automašīnām, mopēdiem. Vai viņi visi ir pilngadīgi, un vai visiem ir tiesības? Policisti neko nevar viņiem padarīt, bet, ja sodi būs bargāki, varbūt kāds baidīsies.

 
JEVGĒNIJS, pensionārs
Protams, ka atbalstu! Lai dzērumā nebrauktu un neapdraudētu citus satiksmes dalībniekus. Diezgan daudzi iet bojā autoavārijās, tas varbūt to ierobežotu.
 
STAŅISLAVS, autobusa vadītājs
Vajag. Tādiem, kas brauc reibumā, vispār vajadzētu atņemt tiesības. Tas ir neadekvāts cilvēks, kur nu vēl autobraucējs. Paskatieties, kas Jāņos notiek! Tik daudz cilvēku cieš un iet bojā!
 
PĒTERIS, pensionārs
Ļoti atbalstu. Tā nav atbildīga rīcība pret citiem cilvēkiem, ja tiek izdarīti smagi satiksmes noteikumu pārkāpumi.
 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.