Menu
 

Aptauja Inčukalnā, Vangažos. Vai jums ir saprotama balsošanas kārtība jaunajā novada teritorijā? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un arhīvs Foto - Liene Ozola un arhīvs

Šogad pašvaldību vēlēšanas 5. jūnijā notiks jaunveidojamo novadu teritorijās. Pierīgā viens no plašākajiem novadiem būs Ropažu novads, kas aptvers teritoriju no Stopiņiem līdz pat Vangažiem. Jaunā novada teritorijā dzīvojošajiem nereti nav pat zināms, kā nokļūt līdz kādai konkrētai iestādei viena novada ietvaros.

“Rīgas Apriņķa Avīze” devās noskaidrot, vai viņiem ir skaidrs, kur jādodas balsot un kuru sarakstu izvēlēties no daudzajiem piedāvājumiem.

Vera, pensionāre

Protams, vēlēšanās piedalīšos ne pirmo reizi, bet skaidrs, par ko balsot, man nav. Es nevienu no deputātiem ne Ropažos, ne Stopiņos nepazīstu. Aiziešu uz iecirkni un, ja uzvārds iepatiksies, ievilkšu šim kandidātam krustiņu.

Jevgēnija, strādājoša pensionāre

Kaut kādi informācijas bukleti līdz mums nonāk, taču lielāko daļu no šiem cilvēkiem es nepazīstu. Viņu starpā ir arī vangažnieki, un par viņiem laikam arī būs jābalso.

Olga, pensionāre

Šobrīd nav skaidrs, bet es iešu balsot, kā vienmēr. Uz vietas arī izvēlēšos sarakstu, par kuru nobalsot, taču es neko labu negaidu. Mums tagad uz Ulbroku kā uz novada centru būs jābrauc, un vai tas būs kas labs?

Olga, mājsaimniece

Esmu iepazinusies ar sarakstiem. Viss man ir skaidrs, un savu izvēli jau esmu izdarījusi. Taču īpaši liela izvēle nav, no kā izvēlēties, jo sarakstos ir visi tie paši uzvārdi, un nekā laba tur nav.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.