Menu
 

Aptauja Ropažos. Kā gatavojaties karstuma vilnim? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un twitter.com/NMPdienests Foto - Liene Ozola un twitter.com/NMPdienests

Piektdien un sestdien karstuma dēļ Latvijā izsludināts dzeltenais brīdinājums, bet, sākot ar svētdienu, spēkā būs oranžais brīdinājums. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka līdz sestdienai valsts lielākajā daļā gaidāms stiprs karstums – termometra stabiņš pakāpsies līdz +27…+30 grādiem. Savukārt no svētdienas gaisa temperatūra turpinās paaugstināties un rietumu un centrālajos rajonos gaidāms pat ļoti stiprs karstums – gaiss iesils līdz +32 grādiem, vietām gaidāmas arī tropiskās naktis, kad gaisa temperatūra nepazemināsies zem +20 grādiem.

Sinoptiķi atgādina, ka karstuma ietekmē pastāv paaugstināts veselības problēmu risks plašam iedzīvotāju lokam, sevišķi vecākiem cilvēkiem un zīdaiņiem.

Igors, pļauj zālīti

Karstā laikā es ļoti daudz dzeru ūdeni, lai organismā tā būtu pietiekami. Tāpat mazāk cenšos uzturēties ārā, lai nebūtu saulē.

Jurijs, noliktavas strādnieks

Bērnībā es dabūju saules dūrienu, un kopš tā laika man karstumā ceļas ķermeņa temperatūra, tāpēc šādā laikā uzturos telpās.

Nikola, skolniece

Šādā laikā izvēlos plānu apģērbu, noteikti lietoju saules aizsargkrēmu ādai un daudz dzeru ūdeni.

Ļesja, pašnodarbinātā

Karstumā uzturos vēsās telpās, maz eju ārā no mājām. Ja sanāk kaut kur braukt, tad automašīnā noteikti ieslēdzu kondicionieri.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.