Menu
 

Aptauja Garkalnē: Kā vērtējat Valsts prezidenta atklātu ievēlēšanu? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Aptauja Garkalnē: Kā vērtējat Valsts prezidenta atklātu ievēlēšanu? Foto: www.president.lv un Liene Ozola

Saeima konceptuāli ir atbalstījusi grozījumus Satversmē, kas paredz Valsts prezidentu ievēlēt atklāti. Parlamentam par šiem grozījumiem vēl būs jālemj otrajā un trešajā lasījumā. Lai veiktu izmaiņas Satversmē, Saeimas sēdē jābūt klāt vismaz divām trešdaļām deputātu un par grozījumiem jānobalso divām trešdaļām klātesošo parlamentāriešu.

Mihails, strādā par sētnieku
Aizklāta balsošana ir pareizāka un taisnīgāka. Deputātiem tā ir labāk, jo neviens to nevar ietekmēt.

Jevgēnijs, strādā noliktavā
Pareizi ir, ka ir atklāta balsošana, jo, ja esi deputāts, tad nav no kā baidīties. Arī tādos gadījumos, kad partija ir likusi citādi, nav jābaidās parādīt savu individuālo gribu.

Renārs, atbraucis ciemos
Jā, vajag atklāti. Tautai būs zināms, kas par ko ir vēlējis. Nebūs jānodarbojas ar minēšanu, bet visiem būs skaidrs, kurš ir atbalstījis vienu vai otru kandidātu.

Aleksandrs, politiski represētais
Kurš kandidāts iegūs deputātu lielāko atbalstu, to arī ievēlēs. Tam nav nekādas nozīmes – balsot atklāti vai aizklāti, jo tāpat pirms tam partijas un kandidāti cīnīsies, lai gūtu lielāko atbalstu. Tautai no tā nav nekāda labuma.

Elita, vecākā pārdevēja
Protams, ka vajag atklāti, lai cilvēki redzētu, kā kurš ir balsojis. Cilvēki pēc tam var paust savu viedokli un arī izdarīt secinājumus, par kurām partijām un kuriem deputātiem balsot nākamajās vēlēšanās.




atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.