Menu
 

Aptauja Inčukalnā: Kas jādara, lai samazinātu atkritumu daudzumu? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Aptauja Inčukalnā: Kas jādara, lai samazinātu atkritumu daudzumu? Foto: pixabay.com un Liene Ozola

Depozīta sistēmas ieviešana, plastmasas maisiņu aizliegums mazumtirdzniecībā, atkritumu pārstāde un šķirošana – tie ir tikai daži no ieteikumiem, kas tiek piedāvāti kā risinājums atkritumu daudzuma mazināšanai. Šobrīd Saeima ir arī konceptuāli atbalstījusi ideju par pārtikas atkritumu mazināšanu, proti, atsevišķus pārtikas produktus pēc derīguma termiņa beigām ziedot labdarībai.

Lauma, strādā piemājas saimniecībā
Mūsu mājās ir malkas apkure un malkas plīts, un tas nozīmē, ka visus degošos atkritumus mēs sadedzinām. Piemēram, olu iepakojumus izmantojam iekuram, un tad pāri paliek ļoti nedaudz.

 

Lilija, bauda pensijas gadus
Atkritumus vajadzētu šķirot, tad tos varētu otrreiz pārstādāt. Mazinātos atkritumu daudzums, un arī cilvēkiem būtu darbs.

 

Valentīna, dzīvo Vangažos kopš 1972. gada
Mēs šobrīd esam situācijā, kad atkritumu daudzums palielinās no mums neatkarīgu iemeslu dēļ. Visvairāk es to attiecinu uz iepakojumu – tas ir tik dažāds un pārsvarā tāds, kas dabā nesadalās. Risinājums būtu palielināt papīra iepakojuma proporciju.

 

Aldis, autobusa šoferis
Vajadzētu būt iespējai nodot pudeles, plastmasu par samaksu. Bezpajumtnieki visu salasītu, un nekur nekas nemētātos.

 

Anastasija, auklē bērniņu
Plastmasas maisiņus vajadzētu aizstāt ar auduma somiņām. Ēdiena atliekas savukārt varētu nodot, lai izbarotu dzīvniekiem.

 

 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.