Menu
 

Aptauja Garkalnē: Kā jūs domājat, vai "Rail Baltica" dzelzceļu uzbūvēs? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Aptauja Garkalnē: Kā jūs domājat, vai "Rail Baltica" dzelzceļu uzbūvēs? Foto: publicitātes un Liene Ozola

Pēdējo nedēļu laikā vairāki informācijas avoti izteikuši bažas par projekta "Rail Baltica" kavēšanos, kā dēļ varot tikt apdraudēta tā finansēšana un īstenošana. "Skonto" grupas īpašnieks Guntis Rāvis uzsvēris, ka projekta iepirkumu procedūra ir tik ļoti iekavēta, ka tā realizēšanai varētu nepietikt laika un tas tā arī var palikt tikai "uz papīra". Savukārt uzņēmuma "RB Rail" bijusī vadītāja Baiba Rubesa atzinusi, ka kavēšanās dēļ projekts varētu zaudēt Eiropas Komisijas finansējumu.

30. septembris bija termiņš, līdz kuram deviņām Baltijas valstu iestādēm bija jāparaksta līgums par projekta finansēšanas un izpildes nosacījumiem. To parakstījušas visas iesaistītās puses, izņemot "Lietuvos geležinkeliai".

Aina, aprūpētāja
Man šķiet, ka ne. Valstij naudas nebūs. Projekts ir, bet naudas nebūs.

Antoņina, pensionāre
Domāju, ka to uzcels. Ja projekts ir iesākts, to agri vai vēlu, bet uzbūvēs.

Sandra, veikala vadītāja
Grūti pateikt, jo ar tiem iepirkumiem parasti iet, kā iet. Vilcienu iepirkums netika īstenots, un te arī viss var aiziet šķērsām.

Modris, mednieks
Gribētos jau, bet problēmas ir ar zemes īpašniekiem. Viņi cīnās, lai varētu dabūt kompensācijas. Sarežģīti ir arī ar medību teritorijām, jo daudzām ieplānotā dzelzceļa līnija iet tieši cauri.

Jānis, palīgstrādnieks kokrūpniecībā
Domāju, ka uzbūvēs. Ja ir ieplānots, tad arī būs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.