Menu
 

Lielā talka: Nepaliec malā, uzrunā, iesaisties, sadarbojies un palīdzi!

  • Autors:  Jana Kralliša, Lielās talkas sabiedrisko attiecību pārstāve
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Pasaules talkas dienā, 16.septembrī, kad visā pasaulē notiks atkritumu savākšanas talkas, Lielā talka šajā dienā aicina ne tikai stādīt savus Laimes kokus, bet patiesi nākt talkā tiem, kam palīdzība ir vajadzīga.

Mēs visi atceramies augusta postošās vētras, kas radīja milzīgas problēmas daudzviet Latvijā un pie kuru likvidācijas joprojām darbs notiek. Daudzviet upes un teritorijas ir aizsprostotas ar izgāztajiem kokiem, māju jumti nav salaboti, diemžēl joprojām sekas nav izdevies likvidēt.

Ja tev ir brīvas rokas, tehnika vai vienkārši laba sirds un esi gatavs palīdzēt, dari to! Nāc palīgā savam kaimiņam, draugam, skolasbiedram, sava ciemata un pašvaldības ļaudīm un arī pašvaldībai – organizējiet kopīgas talkas un izdariet patiesi noderīgu darbu, kas tajā brīdī tam cilvēkam ir visnepieciešamākais!

Lielā talka nav tikai atkritumu vākšana, Lielā talka ir cilvēcība un rūpes par apkārt notiekošo!

Tāpēc aicinām visus iesaistīties arī kampaņas “Save Our Sea” aktivitātēs. Šogad kampaņā iesaistījušās sešas Latvijas pašvaldības – Liepāja, Rīga, Valmiera, Jūrmala, Ādažu un Talsu novads – lai vērstu savu un visas mūsu valsts iedzīvotāju uzmanību tam, kā mūsu ikdienas rīcība ietekmē Baltijas jūru un dzīvību tajā.

Jāsaprot, ka ikviens mežā, uz ceļa, laukā, pie upes vai pat pilsētas centrā nomestais atkritums agrāk vai vēlāk nonāks Baltijas jūrā. Mās ar savu ikdienas rīcību piesārņojam un nogalinām jūru, ar kuru paši lepojamies un par kuru priecājamies. Jau tagad Baltijas jūra ir viena no piesārņotākajām pasaulē. Taču ikviens no mums varam rīkoties atbildīgi savā ikdienā, lai mainītu situāciju – izglītoties pašiem, mācīt savus bērnus, nepiesārņot apkārtējo vidi, kā arī pacelt atkritumus, ja tos redzam sev apkārt pastaigas laikā pa mežu vai gar jūru, sēņojot, staigājot ar suni utt.

Mums ir prieks, ka Latvijas pašvaldības kampaņā iesaistījušās ar dažāda veida aktivitātēm.

Rīgā un Jūrmalā notiek dažādas izglītojošas kampaņas, kā arī pilsētas iedzīvotāju uzmanība Baltijas jūras piesārņojuma problēmai, tostarp izstādes. Talkas paredzēts arī Ādažu novadā, kā arī tur būs apskatāma izglītojoša izstāde par cigarešu izsmēķu ietekmi uz videi.

Mēs visi vēlamies dzīvot tīrā vidē, vēlamies, lai arī mūsu bērni un mazbērni ir veselīgi un stipri. Taču, lai to nodrošinātu, mums ir jārīkojas šodien un tagad. Esam paaudze, kas identificējusi problēmu, tagad mums tā ir jāsāk risināt.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.