Menu
 

Aptauja Garkalnē. Vai atbalstāt ieroča lietošanu medībās 16 gadu veciem pusaudžiem? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un pixabay.com Foto - Liene Ozola un pixabay.com

Pēc ilgām debatēm Saeima otrajā lasījumā ir atbalstījusi priekšlikumu ļaut 16 gadus veciem pusaudžiem medīt ar šaujamieroci. Arī Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija otrdien nolēma nemainīt iepriekš pieņemto lēmumu. Savukārt Tiesībsargs, kā arī vairākas sabiedriskās organizācijas ir iebildušas pret šo normu.

Tā, piemēram, Latvijas Ārstu biedrība aicina Saeimas deputātus trešajā lasījumā izslēgt no likuma šo priekšlikumu, kas nepilngadīgajiem no 16 gadu vecuma ļautu medībās izmantot šaujamieroci. “Ja likumā būs atļauts bērniem medībās šaut, nebūs vairs aktuāls jautājums, vai notiks nelaimes gadījums, kurā šāvējs būs bērns, jautājums būs, kad tas notiks,” uzskata Latvijas Ārstu biedrības vadītājs Pēteris Apinis.

Regīna, pensionāre

Nē, jo tā ir milzu atbildība. Laulāties var no 18 gadiem, bet šaut varēs no 16! Domāju, ka jauniešiem vairāk vajadzētu mācīt par dzīvības vērtību, nevis dot ieročus rokās.

Uldis, uzņēmējs

Nezinu nevienu, kurš gribētu 16 gados iet medībās. Likumu grasās pieņemt, bet jautājums, cik daudziem tas ir aktuāls?

Guntars, mednieks

Pieredzējušiem medniekiem ir princips – labāk lieku reizi neizšaut, nekā izšaut uz neskaidru mērķi. Satraukums brīdī, kad dzīvnieks nāk pretī, ir liels, un 16 gados cilvēks vēl tam nav nobriedis, lai atbildīgi reaģētu. Kad kāds medībās tiks nošauts, tad likumdevējs aizdomāsies.

Biruta, pensionāre

Nē, jo jaunieši daudz muļķību var izdarīt kaut vai lielības pēc. Sešpadsmitgadnieks var sastrādāt daudz negaidīta un neapdomīga.

Imants, pensionārs

Labāk jau nē. Jo tālāk no ieročiem, jo labāk. Jauni vēl, galva dulla. Vienīgais ieguvums varētu būt tas, ka jaunieši iemācās kārtību un medību noteikumus, bet tas neatsver riskus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.