Menu
 

Aptauja Inčukalnā: Kādu/kuru personu jūs vēlētos redzēt Valsts prezidenta amatā? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Egils Levits. Foto: LETA; Liene Ozola Egils Levits. Foto: LETA; Liene Ozola

Šīs vasaras sākumā Latvijas Republikas Saeima vēlēs Valsts prezidentu nākamajiem četriem gadiem. Saskaņā ar grozījumu Satversmē šoreiz tas notiks, atklāti balsojot. Pašreizējais prezidents Raimonds Vējonis nav izteicies, ka vēlētos atkārtoti kandidēt uz šo amatu, arī politiskajā vidē viņa kandidatūra, vismaz skaļi, netiek apspriesta. Bet pēdējās nedēļās arvien noteiktāk tiek minēts Egila Levita vārds kā iespējamais nākamais Latvijas Valsts prezidents.

Egils Levits ir jurists un politologs. Kopš 2004. gada ieņem Eiropas Savienības Tiesas tiesneša amatu. Savu atbalstu juristam ir izteikusi Nacionālā apvienība un Jaunā konservatīvā partija. Pats Levits norāda, ka gatavs kandidēt vēlēšanās tikai tad, ja iegūs visu koalīcijas partiju atbalstu. Savukārt oponenti argumentē, ka Levits, tāpat kā pašreizējais premjers Krišjānis Kariņš, vāji orientējas Latvijas iekšpolitikā, turklāt Latvijas vēlētājiem viņš esot kā tumšais zirdziņš, kura lēmumus grūti prognozēt.

Austra, pensionāre
Es par Levitu! Man viņš patīk – simpātisks, gudrs, turklāt viņam rūp tas, kas notiek Latvijā.

 

Vasilijs, pensionārs
Es gribētu tādu prezidentu, kurš nav tikai politiķis, bet ir sevi pierādījis kādā citā saimnieciskā darbībā. Tādu, par kuru mēs varētu teikt, ka viņš ir pierādījis savu saimniekošanas prasmi. Vislabāk būtu cilvēks, kurš nāk no lauksaimnieku, zemnieku vides.

 

Andrejs, celtnieks
Vladimiru Putinu gribētu par Valsts prezidentu. Viņš ir godīgs, saprātīgs un domā par tautu. Un Nils Ušakovs viņam ir draugs.

 

Dainis, mežstrādnieks
Tas būtu vērtējams pēc darbiem, pēc tā, kā viņš dzīvo, kā saprot Latviju un tās nākotni. Es domāju, ka vislabāk būtu kāds skolotājs vai uzņēmējs.

 

Anna, uzņēmēja 
Gribētos, lai ir tāds prezidents, kura pārvaldītā valstī cilvēki dzīvo laimīgi un priecājas, nevis ir problēmu nomākti. To cilvēki gaida no prezidenta.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.