Menu
 

Foto: Siguldā atklāta piemiņas izstāde "Pārtrauktais lidojums. Ralfa Vuļa retrospekcija"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Edgars Semanis Foto - Edgars Semanis

Ralfa Vuļa izstāde bija ieplānota kā kārtējās grāmatas atvēršanas pasākuma noslēgums, bet šobrīd mēs varam iepazīties tikai ar viņa darbiem, jo grāmatas manuskripts palika nepabeigts, autoram aizejot mūžībā. Izstādē kultūras centrā "Siguldas devons" apskatāmi foto, kolāžas, grafikas, zīmējumi, konceptuāli video mākslas darbi un dažādi mākslinieka “artefakti”, informē "Siguldas devona" pārstāvji.

Ralfs Vulis 1987.gadā ir beidzis Grafikas nodaļu Latvijas Mākslas akadēmijā, strādājis par pedagogu Kolkā, bet, sākot ar 90.gadu, pievērsies fotogrāfijai, it sevišķi pēc iepazīšanās ar franču režisoru un producentu Pjēru Vudmenu.

Savā radošajā mūžā izdevniecībā “Edition REUSS” (Minhene) ir izdoti desmit pilnvērtīgi Ralfa Vuļa fotoalbumi, kas savulaik tika izplatīti starptautiskos grāmatu tirgos. Diemžēl Latvijā tie nebija pieejami. Tajos mākslinieka talants un brīvības meklējumi skatāmi erotiskajā fotogrāfijā, tie ieguva nedalītu uzmanību, atzinību un atrada stabilu vietu savā žanrā, stāsta “Siguldas devonā”.

Pārsteidzošs ir fakts, ka tēmas, kurām ir pieskāriens mākslinieks, nav zaudējušas savu aktualitāti arī šodien. Tieši pretēji, šie darbi skaudri uzrunā skatītāju, liek domāt, analizēt, vienlaicīgi ļaujot arī pasmaidīt par eksistenciāliem un nopietniem jautājumiem. Grafiķa līnijas smalkums un gaisīgums visneparastākajās izpausmēs vērojams Ralfa Vuļa fotogrāfijās, it sevišķi melnbaltajās versijās.

Ralfs Vulis, kā jau radoša persona, prata ap sevi pulcēt neordināras personības, kas savukārt vēlāk izpaudās dažādos tam laikam pārdrošos projektos, piemēram, fotosesijās, performancēs dažādās publiskās vietās, tādējādi apejot sava laika “tikumus”, norāda kultūras centra pārstāvji. No 2010.gada Ralfs Vulis aktīvi iesaistījās RVR fotostudijas radošajos procesos, bija labs draugs, interesants autors un sarunu biedrs un daudziem laikabiedriem paliks gaišā piemiņā.

Izstādi drīkst apmeklēt tikai personas, kas sasniegušas 18 gadu vecumu, tā bez maksas apskatāma kultūras centrā “Siguldas devons” līdz 15.jūlijam.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.