Menu
 

Aicinot iesaistīties sabiedrību, publicēts Memorands "Par Latvijas valstsnācijas interešu nodrošināšanu"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Sabiedrības iniciatīvas grupa, kurai rūp Latvijas nākotne, ir uzrakstījusi Memorandu, kuram jau pievienojušies 143 atbalstītāji, informēja kampaņas #RunāLatviski vadītāja Liāna Langa.

Memorandā uzsvērta nepieciešamība Latvijas valdībai un Saeimas deputātiem virzīt politiskos procesus Latvijas valstsnācijas un valsts nacionālajās interesēs. Tajā uzsvērts, ka latviešu tautas aizsardzībai ir jābūt Latvijas valsts institūciju virsmērķim ikkatrā to lēmumā un rīcībā.

“Valsts kultūrpolitikas pamatā jābūt latviešu tautas kultūras vērtību un ētisko principu saglabāšanai, popularizēšanai un attīstīšanai, stiprinot nācijas identitāti, tās dzīvotgribu un gatavību sevi aizsargāt pret ārējiem draudiem. Valstij ir jāveicina latviešu valodas statusa un latviešu kultūras pozīcijas publiskajā telpā, ar politisko gribu un likuma varu novēršot PSRS rusifikācijas sekas un to turpināšanos caur pārprastu humānismu un gļēvu liberālismu. Nav pieļaujama jauna imigrācija, it īpaši attiecībā uz lēto darbaspēku, kas var radīt tādu sociālo katastrofu, kādu patlaban piedzīvo Francija, Zviedrija, Vācija un citas  Eiropas valstis,” teikts Memorandā.

Tā autori aicina valdību un parlamenta deputātus uz publisku dialogu, kā tālāk dzīvosim: “Diemžēl nav redzams, ka politiķi reaģētu uz sabiedrības pieprasījumu skaidrot, piemēram, enerģijas tarifu nesamērīgo palielināšanos vai to, kad un kā darba tirgū tiks novērstas rusificējošas prasības, kuru dēļ krievu valodu nezinošie jaunieši pamet Latviju. Vai arī to, kā sekmējusies tautiešu remigrācija politika.

Sakrājies daudz jautājumu. Galvenais jautājums ir “Quo vadis, Latvija?” norāda viena no iniciatīvas autorēm publiciste Liāna Langa. “Manuprāt, ir jānotiek reālam dialogam ar sabiedrību. Izlikšanās politika, ko īsteno liberālās partijas, ievedušas mūsu nāciju un valsti strupceļā. Īpaši krievijas militāro draudu ēnā šādu politiku vairs nevaram atļauties.”

Raivis Zeltīts, biedrības “Austošā Saule” vadītājs un viens no iniciatīvas autoriem, uzskata, ka jau vairākus gadus nelegālās imigrācijas draudam ir ne tikai etniskais un sociālekonomiskais, bet valsts drošības aspekts: “Ar imigrāciju saistīta hibrīdkara draudi arvien ir aktuāli un “Wagner” vienības atrašanās Baltkrievijā liek uzdot pamatotus jautājumus par mūsu robežu necaurlaidību jaunu provokāciju gadījumā. Šajā situācijā turpmāka vilcināšanās robežas nostiprināšanā ir nepiedodama, bet nemitīgie mājieni par latviešu demogrāfisku aizstāšanu ar “kvalificētu darbaspēku” ir vērtējami kā mēģinājumi atsvešināt tautu no savas valsts un graut apņēmību to aizstāvēt.”

Memorandu dažās dienās parakstījuši 143 sabiedrības pārstāvji – sabiedriskie aktīvisti, literāti, mūziķi, žurnālisti, politiķi, mācītāji, kādreizējie  nacionālās pretošanās kustības dalībnieki, dažādu profesiju pārstāvji. Memorands pieejams publiskai parakstīšanai šeit:

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.