Menu
 

Valsts budžetu Saeimā plānots iesniegt novembra sākumā

  • Autors:  LETA
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Finanšu ministrija (FM) ir aktualizējusi likumprojekta "Par valsts budžetu 2024.gadam un budžeta ietvaru 2024., 2025. un 2026.gadam" sagatavošanas grafiku, paredzot, ka nākamā gada budžeta likumprojektu pakete Saeimā tiks iesniegta 3.novembrī, informēja ministrijā.

Grozījumus rīkojumā paredzēts izskatīt nākamajā valdības sēdē.

Grozījumi, kas izstrādāti pēc konsultācijām ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV) un valdību veidojošajām partijām, paredz, ka līdz 27.septembrim notiks diskusijas par valsts budžeta likumprojektā iekļaujamiem prioritārajiem pasākumiem 2024., 2025. un 2026.gadam, savukārt 26.septembris ir noteikts par termiņu informatīvā ziņojuma "Par Valsts nodokļu politikas pamatnostādņu 2024. - 2027.gadam izstrādes virzību" izskatīšanai Ministru kabinetā.

Lēmums par valsts budžeta likumprojektā iekļaujamiem prioritārajiem pasākumiem būs jāpieņem līdz 29.septembrim, bet līdz 2.oktobrim ministrijām būs jāiesniedz aprēķini FM, kā arī jāiesniedz Ministru kabinetam budžetu pavadošais likumprojekts.

Grozījumi paredz, ka līdz 4.oktobrim tiks aprēķināts maksimāli pieļaujamais valsts budžeta izdevumu apmērs un ministrijām nosūtīts ministriju maksimāli pieļaujamo valsts budžeta izdevumu apmērs, savukārt Ministru kabinetā budžetu pavadošo likumprojektu izskatīšana paredzēta 3.oktobrī un 9.oktobrī.

Tikmēr 9.oktobris noteikts par termiņu ministriju budžeta pieprasījumu sagatavošanai un iesniegšanai FM, bet 10.oktobrī paredzēta vispārējās valdības budžeta plāna projekta 2024.gadam apstiprināšana Ministru kabinetā.

Vienlaikus 12.oktobris noteikts par gala termiņu vispārējās valdības budžeta plāna projekta 2024.gadam iesniegšanai Eiropas Komisijai un Eirogrupai, bet 24.oktobris paredzēts Ministru kabineta un Latvijas Pašvaldību savienības vienošanās un domstarpību protokola projekta izskatīšanai.

Grozījumi paredz, ka 1.novembrī notiks likumprojekta "Par valsts budžetu 2024.gadam un budžeta ietvaru 2024., 2025. un 2026.gadam" apstiprināšana Ministru kabinetā, kā arī paredzēta precizētā vispārējās valdības budžeta plāna projekta 2024.gadam apstiprināšana Ministru kabinetā.

Tikmēr 3.novembris noteikts par termiņu likumprojekta "Par valsts budžetu 2024.gadam un budžeta ietvaru 2024., 2025. un 2026.gadam" ar paskaidrojumiem, fiskālo risku deklarāciju, Fiskālās disciplīnas padomes fiskālās disciplīnas uzraudzības ziņojumu, pavadošajiem likumprojektiem (budžeta likumprojektu paketi), Ministru kabineta un Latvijas Pašvaldību savienības vienošanās un domstarpību protokolu iesniegšana Saeimā.

Tāpat 3.novembrī plānota precizētā vispārējās valdības budžeta plāna projekta 2024.gadam iesniegšana Eiropas Komisijai un Eirogrupai.

LETA jau vēstīja, ka Saeima ceturtdien, 21.septembrī, galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Likumā par budžetu un finanšu vadību, kas ļauj arī jaunajai valdībai pie nepieciešamības valsts budžeta projektu iesniegt arī pēc 15.oktobra.

Likumā, pēc finanšu ministra Arvila Ašeradena (JV) un Finanšu ministrijas priekšlikuma, noteikts, ja 15.oktobrī ir pagājuši mazāk nekā četri mēneši kopš Ministru kabineta apstiprināšanas, valsts budžeta likumprojekts iesniedzams Saeimai ne vēlāk kā četrus mēnešus pēc tam, kad parlaments apstiprinājis valdību.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.