Menu
 

Aizraujošās spēlēs uzvaras gūst Siguldas un Salaspils basketbolisti, zaudējumi ķekaviešiem un mārupiešiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - BK “Sigulda/Modern House" Foto - BK “Sigulda/Modern House"

Jaunā gada pirmajās spēlēs Nacionālās un Reģionālās basketbola līgas turnīros piektdien vakarā vienpadsmito uzvaru pēc kārtas svinēja basketbola klubs “Sigulda/Modern House”, pie panākuma tika arī Salaspils sporta skolas komanda. Savukārt Ķekavas un Mārupes basketbolisti gadu iesāka ar neveiksmēm.

Trešo zaudējumu pēc kārtas piedzīvojis basketbola klubs “Ķekava”, kas piektdien savās mājās tikās ar “Spars”/Ventspils Augstskolas komandu. Ķekavieši sasniedza septiņu punktu pārsvaru gan pirmajā puslaikā (19:12), gan otrajā (55:48). Taču izšķirošais izrādījās ceturtās ceturtdaļas sākums, kad ventspilnieki ar 14:2 izrāvienu panāca “plus desmit” (70:80) un vadību vairs neatdeva – “Ķekavai” zaudējums 84:98.

Pārliecinoši labākais mājinieku rindās bija Eduards Avotiņš, kura kontā 34 punkti un 17 atlēkušās bumbas. Dāvis Klegeris pievienoja 19 punktus un Edgars Štelmahers 12.

Grūtāko no 11 uzvarām šajā sezonā RBL čempionātā izcīnīja basketbola klubs “Sigulda/Modern House”. Mājas spēlē pret BK “Salacgrīva” pirmajā puslaikā siguldieši atspēlējas no 10 punktu deficīta (12:22) un otrā puslaika vidū panāca šķietami solīdu pārsvaru (76:64). Taču pretinieki nepadevās un 20 sekundes pirms pamatlaika beigām samazināja starpību līdz minimumam (83:82).

Izšķirošajos brīžos, tāpat kā visas spēles laikā, komandas līdera lomu uzņēmās Toms Ķēdis, kurš realizēja visus trīs soda metienus un mačam punktu pielika ar precīzu trīspunktu metienu – 89:82. Spēlē viņš savāca 46 punktus, 9 atlēkušās bumbas, 4 rezultatīvas piespēles un 2 pārķertas piespēles. Pa 13 punktiem Siguldas kluba labā iemeta Māris Ramanis un Nauris Bikovs.

Otro vietu RBL Centra grupas tabulā aiz siguldiešiem ieņem Salaspils sporta skolas basketbolisti, kuri 11 spēlēs izcīnījuši septiņas uzvaras, pēdējo no tām – izbraukumā pār basketbola klubu “Smiltene”. Pirmā puslaika lielāko daļu nelielu pārsvaru saglabāja laukuma saimnieki, taču pašās beigās vadību pārņēma Salaspils basketbolisti. Pēc pārtraukuma viņi veica 18:4 izrāvienu un panāca 61:42 pārsvaru. Pamatlaika pēdējās minūtēs smiltenieši starpību sadeldēja līdz 81:88 (80 sekundes pirms beigām), tomēr viesi nosargāja uzvaru 92:83.

Uzvarētājiem Kristiāns Pastors guva 21 punktu, Tomass Bērziņš 18 un Kristiāns Armanovs 17 punktus.

Cienīgu pretestību RBL Rietumu grupas līdervienībai BK “Mitausports” no Jelgavas izrādīja Mārupes sporta centra basketbolisti. Pēc neveiksmīga sākuma (6:16) mārupieši ātri atspēlējās, un līdz pat beigām sāncenšus šķīra tikai daži punkti. Pēdējā pusminūtē Mārupes basketbolistiem bija divas iespējas ar precīzu metienu panākt uzvaru, tomēr bumba lidoja grozam secen – sāpīgs zaudējums 72:73.

Jēkabs Niedra viesu labā guva 20 punktus, Ričards Alekss Survillo – 11 punktus. Mārupes komandai 11 spēlēs ir piecas uzvaras un seši zaudējumi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.