Menu
 

Jūrmala aicina uz līgošanu

  • Autors:  Jūrmalas valstspilsētas administrācija
Foto - Jūrmalas valstspilsētas administrācija Foto - Jūrmalas valstspilsētas administrācija

Jūrmalas pilsēta aicina uz latviskām tradīcijām bagātiem vasaras saulgriežu ielīgošanas pasākumiem un līgošanu Mellužu estrādes parkā un Kauguru pludmalē 23. jūnijā.

16.jūnijā plkst. 18.00 saulgriežu ielīgošanas pasākums kopā ar folkloras kopu “Mare” un vīru kora “Burinieks” grupu notiks Raiņa un Aspazijas vasarnīcas dārzā.

17.jūnijā plkst. 13.00–16.00 uz pasākumu “Līgotāji, līgotāji nav vairs tālu Jāņu diena…” aicina Jūrmalas Brīvdabas muzejs.

19.jūnijā plkst. 19.30 Dzintaru koncertzālē norisināsies leģendārās Rūdolfa Blaumaņa lugas “Skroderdienas Silmačos” uzvedums, kurā spēlēs aktieri teju no visiem Latvijas lielākajiem teātriem. 21.jūnijā plkst. 19.00 Lielupes krastā, Ezeru ielas peldvietā, sāksies vasaras saulstāvju svinēšana. Jau no plkst. 17.00 iedzīvotāji tiek aicināti piedalīties kopīgā svētku norises vietas iekārtošanā un rotāšanā, vainagu vīšanā. Kopā ar folkloras kopām “Kokle” un “Mare”, “Jūrmalas amatnīcas” meistariem un pašiem iedzīvotājiem ar dziesmām, dejām un Jāņu laika rituāliem tiks sagaidīts saullēkts.

Lielā līgošana 23. jūnijā no plkst.21.00 līdz 2.00 šogad norisināsies Mellužu estrādes parkā un Kauguru pludmalē.

Mellužu estrādē plkst. 21.00 sāksies īsākās gada nakts garākā sadziedāšanās, uz kuru līgotājus aicinās Dita Lūriņa, Zane Dombrovska, Juris Jope un Gundars Grasbergs. No plkst. 23.00 līdz 2.00 balli spēlēs Andris Ērglis un muzikālā apvienība “Mirāža”. Pasākuma norises vietā degs jāņuguns un darbosies kafejnīca.

Kauguru pludmalē plkst. 21.00–23.00 spēlēs grupa “Jauno Jāņu orķestris”, savukārt plkst. 23.30–1.00 uz skatuves kāps mūzikas grupa “Gapoljeri”. Plkst. 1.00–2.00 balli spēlēs dīdžejs. Pludmalē degs jāņuguns, būs atvērta kafejnīca.

Ieeja pasākumos ir bez maksas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.