Menu
 

Foto: Kultūras centrā "Siguldas devons" apskatāma biedrības "Cerību spārni" ceļojošā izstāde "Mēs esam un varam"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Karīna Jurciņa Foto – Karīna Jurciņa

Siguldas novada Kultūras centrā “Siguldas devons” ir apskatāma biedrības “Cerību spārni” ceļojošā izstāde. Izstādes dalībnieki ir 30 personas ar invaliditāti, kuru stāstus biedrība vēlas nodot citiem.

Kā vēsta izstādes autori, viens no svarīgiem aspektiem, lai atbalstītu cilvēkus ar invaliditāti, ir sabiedrības izpratnes par cilvēku dažādību veicināšanā: “Ir svarīgi parādīt, ka mēs visi esam vienādi un līdzvērtīgi. Mums kā sabiedrībai kopumā būtu jārada apstākļi, kuros personas justos droši, nepiespiesti un nevienā brīdī nejustos atšķirīgi no pārējiem. Mēs ceram, ka izstādes izveidošana palīdzēs iedrošināt apkārtējo sabiedrību neuztvert kādu atšķirīgi kā atsevišķu sabiedrības daļu, bet kā daļu no mums.”

Cilvēki fotogrāfijās parāda savu talantu un uzņēmību, ar kuru viņi arī iekļaujas kopējā sabiedrībā. Sirsnīgajos stāstos katrs no dalībniekiem atklāj savu personību, parādot, ka mēs visi esam līdzvērtīgi.

Biedrība “Cerību spārni” un Kultūras centrs “Siguldas devons” aicina Siguldas novada iedzīvotājus un viesus apmeklēt izstādi un izmantot iespēju izlasīt stāstus vai noskatīties video stāstus un apskatīt sociālā uzņēmuma “Visi Var” produkciju, kuru veidojuši cilvēki ar invaliditāti.

Līdz mēneša beigām izstāde būs aplūkojama Kultūras centrā “Siguldas devons”, bet pēc tam Siguldas novadā un citās Latvijas pilsētās. Augustā izstāde būs skatāma Mālpilī, plašāka informācija par pārējām izstādes vietām sekos drīzumā.

Projekts tapis ar Siguldas novada pašvaldība atbalstu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.