Menu
 

Jūrmalā vasaras izskaņā gaidāmi Kauguru svētki

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto no Jūrmalas valstspilsētas krājuma Foto no Jūrmalas valstspilsētas krājuma

Vasaras nogalē, 26.augustā, Jūrmalā norisināsies jūrmalnieku un pilsētas viesu gaidīts pasākums – Kauguru svētki. Tallinas ielā un Kauguru parkā dienas garumā tiks piedāvāta daudzveidīga svētku programma: Jūrmalas radošo kolektīvu priekšnesumi, amatnieku un mājražotāju tirdziņš, Rīgas cirka skolas stacijas, kā arī ielu motociklistu, BMX sportistu un breika dejotāju šovs. Ikviens varēs iesaistīties Jauniešu dienas aktivitātēs, kas norisināsies Kauguru parkā. Vakarā uz lielās svētku skatuves kāps hiphoperis Fiņķis, grupa “Carnival Youth”, kā arī nepārspējamais mūziķis Dons. Svētku noslēgumā – lāzeru šovs. Svētku apmeklējums ir bez maksas, informē Jūrmalas valstspilsētas administrācijā.

Radošo kolektīvu priekšnesumi, cirka skolas stacijas un amatnieku tirdziņš

Plkst.14.00–17.00 uz lielās svētku skatuves Tallinas ielā Kauguru svētku apmeklētājus ar priekšnesumiem sveiks Jūrmalas radošie kolektīvi – būs dejas, dziesmas un muzikāla izrāde. Turpat varēs vērot arī austrumu cīņu mākslas paraugdemonstrējumus. Plkst.14.00–18.00 Tallinas ielā būs atvērtas Rīgas cirka skolas stacijas, kurās varēs apgūt žonglēšanu un staigāšanu ar ķekatām, darbosies lielo burbuļu stacija.

Ar savu piedāvājumu svētkos apmeklētājus priecēs amatnieku, dizaina un mājražotāju tirdziņš, kas būs atvērts plkst.14.00–19.00, savukārt izbraukuma kafejnīcas apmeklētājiem būs atvērtas līdz pat plkst. 22.30, vēsta valstspilsētas administrācijā.

“StuntFighters” motociklu akrobātikas šovs

Plkst.14.00–14.45 Tallinas ielā norobežotā teritorijā varēs vērot “StuntFighters” šovu, kurā svētku apmeklētājus sola pārsteigt augstākā kaluma triku meistari – motociklisti –, demonstrējot elpu aizraujošus trikus uz “Harley Davidson” un citiem ielu motocikliem. Līdz plkst.17.00 varēs tikties ar motobraucējiem, tuvāk aplūkot spēkratus un arī nofotografēties.

Jauniešu dienas aktivitātes Kauguru parkā

Plkst.13.00–18.00 Kauguru parkā norisināsies Jauniešu dienas aktivitātes, kurās dažāda vecuma svētku apmeklētāji tiks mudināti izmēģināt jaunas lietas un apgūt jaunas iemaņas. Parkā notiks “Greentrials” BMX braucēju un breika dejotāju šovs, apmeklētājiem būs iespēja piedalīties meistarklasēs. Savu veiklību demonstrēs ielu vingrotāji, savukārt savas prasmes muzikālos priekšnesumos rādīs jaunie dīdžeji. Kauguru parkā svētku laikā norisināsies arī skeitborda un ielu basketbola turnīrs. Jaunākie svētku dalībnieki varēs pārbaudīt spēkus, kāpjot pa klinšu sienu, un izpriecāties putu ballītē.

Ikviens tiek gaidīts atvērto durvju dienā Jūrmalas jauniešu mājā un jauniešu iespēju kvartālā, kur varēs uzzināt arī par projektu programmām jauniešiem, stāsta valstspilsētas administrācijā.

Dons, “Carnival Youth”, Fiņķis. Lāzeru šovs

Vakarā, plkst.18.00, uz skatuves Tallinas ielā hiphopa kultūras piekritējus priecēs Fiņķa un pavadošās grupas uzstāšanās. Plkst.19.15 uz lielās Kauguru svētku skatuves kāps mūzikas grupa “Carnival Youth”, kam sekos spilgtā Latvijas mūziķa Dona uzstāšanās. Svētku noslēgumā, plkst.22.50, norisināsies lāzeru šovs, kas krāsainās gaismu spēlēs krāšņi izgaismos debesis virs Kauguriem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.