Menu
 

Carnikavietis Skujiņš finišē 11. vietā "Digital Swiss5" tūres ceturtajās sacensībās

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - "Trek - Segafredo" komandas arhīvs Foto - "Trek - Segafredo" komandas arhīvs

Sestdienas vakarā platformā “Rouvy” aizvadītas prestižās e-riteņbraukšanas tūres “Digital Swiss5” ceturtās sacensības. 36,8 kilometru garajā virtuālajā sacīkstē Latvijas čempions grupas braucienā carnikavietis Toms Skujiņš  finišēja 11. vietā, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Tūres dalībnieki sacensībās piedalās attālināti no savām dzīves vietām. Katrā no posmiem tiek veikta kāda daļa no prestižās pasaules tūres daudzdienu velobrauciena – Šveices tūres – etapiem. Turklāt sportistiem ir iespējams sekot līdzi konkurentiem. Sportisti sacenšas uz velotrenažieriem, bet fiziskā intensitāte ir visaugstākajā līmenī no pirmā līdz pēdējam metram.

Ceturtajās “Digital Swiss5” tūres sacensībās 36,8 kilometru garā distancē piedalījās 60 riteņbraucēji. “Trek – Segafredo” komanda sastāvā bija izvēlējusi Latvijas čempionu Tomu Skujiņu, Austrālijas braucēju Viljamu Klārku un britu Čārliju Kotermanu.

Jau no pirmajiem kilometriem vadībā izvirzījās austrālietis Mails Metjūss un ieguva itin solīdu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem ar Šveices riteņbraucēju, ceturtdienas sacensību uzvarētāju Štefanu Kingu priekšgalā. Toms Skujiņš cīnījās par vietu labāko desmitniekā.

Sacensību beigu daļa izvērtās patiesi interesanta un dramatiska, jo Kings īsi pirms finiša panāca un apsteidza Metjūsu un guva jau otro uzvaru “Swiss Digital5” tūrē. Otrā vieta Metjūsam, bet labāko trijnieku noslēdza “Ineos” vienības braucējs Ītans Heiters. Uzreiz aiz labāko trijnieka palika olimpiskais čempions olimpiskais čempions Gregs van Avermāts.

Toms Skujiņš, kurš šobrīd dzīvo  Spānijas pilsētā Žironā un velo treniņus aizvada tikai uz trenažiera, finišēja 11. vietā, kas bija augstākais rezultāts starp “Trek – Segafredo” vīriem. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.