Menu
 

Durvis apmeklētājiem ver Imanta Ziedoņa muzejs Murjāņos

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Imanta Ziedoņa muzejs 16.maijā ver durvis apmeklētājiem un piedāvā muzeja programmas, kas atbilst valstī noteiktajam sanitārajam protokolam. Jau piekto sezonu muzejs būs atvērtas apmeklētājiem līdz pat septembra beigām katru dienu no trešdienas līdz svētdienai no plkst. 11.00 līdz 18.00, piektdienās līdz plkst. 20.00.

Šogad Ziedoņa muzejā Murjāņos plānoti dažādi jaunumi – līdz ar vasaras sākumu, muzeju būs iespēja piedzīvot arī pašiem mazākajiem apmeklētājiem, informēja muzeja pārstāvji. Iedvesmojoties no Imanta Ziedoņa grāmatas "Es, cilvēks, pasaulē" izveidota nodarbība ģimenēm ar bērniem, kas veicama jauniekārtotā bērnu lasītavā muzeja klētī un interaktīvs pārgājienu maršruts izzinošu taku mīļotājiem.

Muzeja ģimenes programma un kopā ar Ziedoņa bibliotēku radītā interaktīvā pārgājiena taka "Lasīttaka" būs pieejama apmeklētājiem no 3.jūnija. Pārgājienā ģimenes vai draugu lokā varēs veikt maršrutu Murjāņi – Sigulda, kura laikā gājējiem jāveic dažādi interaktīvi uzdevumi savās mobilajās viedierīcēs. "Lasīttakas" mērķis ir nodrošināt veidu, kā grāmatu piedzīvot dabā popularizējot Imanta Ziedoņa paustās vērtības, veicināt lasītprasmi, kā arī sniegt mūsdienīgu un vērtīgu informāciju esot ceļā. Vasaras otrajā pusē muzejā plānotas arī jogas, meditācijas nodarbības un tradicionālie brīvdabas kinovakari.

Šosezon muzejs plāno uzņemt gan individuālus, gan grupu apmeklētājus. Lai ciemošanās muzejā būtu droša gan tā darbiniekiem, gan apmeklētājiem, ikviens aicināts iepriekš pieteikt muzeja apmeklējumu rakstot Ziedoņa muzeja sociālajos tīklos, e-pastā vai zvanot +371 26199366. Kā arī muzeja apmeklētāji aicināti par biļetēm norēķināties ar bankas karti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.