Menu
 

Ūdens temperatūra upēs un ezeros vietām sasniedz +25 grādus

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Jūrā daudzviet saglabājas auksts ūdens, bet upēs un ezeros tas vietām iesilis līdz +25 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra un pašvaldību sniegtie dati.

Vidzemes piekrastē, kā arī atklātā jūrā Kurzemes rietumkrastā ūdens temperatūra pārsvarā ir +9..+13 grādi, jo valdošais ziemeļaustrumu vējš saules sasildīto ūdens virsējo slāni pūš prom no krasta. Siltākais ūdens Latvijas piekrastē ir Rīgas līča rietumos - no Jūrmalas līdz Kolkai, - kur ūdens temperatūra ir vidēji +18..+21 grāds.

Vakarbuļļos un Vecāķos ūdens temperatūra jūrā svētdienas rītā bija attiecīgi +16 un +17 grādi.

Ūdens temperatūra Daugavā un Gaujā +18..+23 grādi, Aiviekstē un Ventā +22..+23 grādi, Lielupē +22..+25 grādi. Arī citās Latvijas upēs ūdens sasilis līdz +20..+25 grādiem, zemāka temperatūra ir upēs, kurās ieplūst pazemes avotu ūdens.

Līdzīga temperatūra ir arī ezeros. Vietām vērojamas ūdens temperatūras svārstības vēja ietekmē, piemēram, pēdējā diennaktī Rāznas ezerā pie Kaunatas, pastiprinoties ziemeļaustrumu vējam, ūdens temperatūra pazeminājusies no +24 līdz +17 grādiem.

Ūdens līmenis upēs svārstās, pārsvarā pazeminās.

Lietusgāžu ietekmē Aiviekstē pie Lubānas ūdens līmenis mēneša vidū bija cēlies par nepilnu metru, Daugavā no Baltkrievijas robežas līdz Jēkabpilij - par vienu līdz diviem metriem.

Tuvākajā nedēļā ūdens līmenis upēs pazemināsies, temperatūra vietām vēl kāps, prognozē sinoptiķi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.