Menu
 

Trīs gardas un ērti servējamas receptes Jāņu galdam Apriņķis.lv

  • Autors:  Anna Birmane, “Dobeles dzirnavnieks”
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Liela saimes galda vietā šogad Jāņos labāk veidot gaumīgas ēdienu salas un gardumus servēt ērti paņemamu uzkodu veidā. Iedvesmai “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar bloga “Anna Panna” autori Annu Birmani piedāvā trīs vasaras garšu pilnas receptes, kas izskatīsies tik labi, lai līgotāji uzreiz atrastu savu īsto gabaliņu.

Auzu drumstalkūciņas ar zemenēm un rabarberiem

1 iepakojums auzu drumstalu kūkas maisījuma, 200g auksta sviesta + neliels sviesta gabaliņš pannas ietaukošanai, 2-4 ēdamkarotes ūdens, 1 liels rabarbers, 6-8 zemenes.

Pagatavošana

Krāsni sakarsē 180 grādus karstu. Bļodā ieber auzu drumstalu kūkas maisījumu. Ierīvē vai iedrupini sviestu un, ar pirkstu galiem beržot, izveido smilšveida konsistenci. Masai pievieno 2-4 ēdamkarotes ūdens. Mīci mīklu, līdz tā kļuvusi gluda un viendabīga.

1/3 daļu mīklas atstāj drumstalām, pārējo sadali 12 daļās.

Mafinu pannu nosmērē ar gabaliņu sviesta. 12 mīklas gabaliņus savel bumbiņās un mīklu ar pirkstiem izspaidi plakanu. Ieklāj to formiņās. Kamēr sagatavo pildījumu, mafinu formu ieliec ledusskapī.

Rabarberu un zemenes nomazgā, notīri un sagriez smalkos gabaliņos. Pildi pa virsu mīkliņai. Pa virsu rabarberiem un zemenēm sadrupini atlikušo mīklu un liec cepties krāsnī 25-30 minūtes, līdz auglīši kļuvuši mīksti.

Citronu kēksiņi ar mellenēm

Sastāvdaļas: 1 iepakojums citronu kēksa maisījuma, 110g mīksta sviesta, 160g ūdens, 200g melleņu.

Pagatavošana

Krāsni sakarsē 180 grādus karstu. Mafinu formā liec 12 mafinu papīrīšus.

Bļodā ieber citronu kēksa maisījumu, pievieno sviestu un ūdeni. Samaisi un pievieno mellenes.

Mafinu formiņās pildi mīklu. Cep krāsnī 20-22 minūtes.

Siera vafeles uz kociņiem

Sastāvdaļas: 1 iepakojums “Dobeles dzirnavnieka” vafeļu maisījuma, 150g mīksta sviesta, 200ml silta ūdens, 100g Jāņu siera (vai cita sāļā siera pēc izvēles), 2-3 ķiploka daiviņas, šķipsna sāls, 6 saulē kaltēti tomāti, garšvielas un garšaugi pēc izvēles

Pagatavošana

Bļodā ieber maisījumu vafeļu mīklas pagatavošanai, sajauc to kopā ar sviestu un ūdeni. Kad mīkla gatava, tai pievieno rīvētu vai smalki sagrieztu sieru, sasmalcinātu ķiploku, sāli, sagrieztus saulē kaltētus tomātus un garšvielas pēc saviem ieskatiem.

Mīklu cep vafeļu pannā, veidojot mazas vafeles. Atceries, ka mīkla satur sieru, tāpēc vafeles var piedegt ātrāk kā ierasts!

Tiklīdz gatavas, vafelēs no sāna iedur kociņus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.