Menu
 

Ūdens temperatūra Rīgas līcī svārstās desmit grādu robežās

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Austrumu, dienvidaustrumu vēja dēļ ūdens temperatūra vietām Rīgas līča piekrastē noslīdējusi zem +15 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Skultes ostā, Saulkrastu apkaimē, ūdens temperatūra pēdējās divās diennaktīs svārstījusies +13..+16 grādu robežās un pirmdien plkst.7.40 bija +14,4 grādi.

Arī Rojas ostā ūdens temperatūra pēdējā diennaktī pazeminājusies no +22 līdz +14,5 grādiem.

Savukārt Kolkā un Mērsragā pirmdienas rītā saglabājas aptuveni +24 grādus silts ūdens. Ventspils ostā ūdens temperatūra ir +19 grādi.

Saskaņā ar pašvaldību ziņoto svētdien Jūrmalas peldvietās ūdens temperatūra visas dienas garumā bija +21..+22 grādi, arī Liepājas pludmalē svētdienas rītā bija +22 grādus silts ūdens.

Lielākajā daļā upju un ezeru ūdens temperatūra pirmdienas rītā ir +21..+25 grādi. Dažās mazākās un straujākās upēs, kā arī noēnotās upēs un vietās, kur ieplūst avoti, ūdens temperatūra ir +16..+20 grādi.

Šonedēļ, laikam kļūstot karstākam, paaugstināsies ūdens temperatūra upēs un ezeros. Vējš bieži pūtīs no dienvidiem, dienvidaustrumiem, tādēļ ūdens temperatūra jūrā Latvijas piekrastē var strauji mainīties.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.